Nakon što smo, poslije dugo godina, Osječko-baranjsku županiju vratili plavoj boji, naš trijumf u prosincu prošle godine na izborima za mjesnu samoupravu u Osijeku bio je najbolja uvertira u ostvarenje strateškog cilja - da na lokalnim izborima 2021. HDZ preuzme odgovornost i za najveći grad u Slavoniji! Siguran sam da ćemo i na skorašnjim europskim izborima uvjerljivo pobijediti! - istaknuo je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na sinoćnjem sastanku sa Županijskim odborom HDZ-a Osječko-baranjske županije (u proširenom sastavu - sa svim općinskim načelnicima i gradonačelnicima iz naših redova).

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/briljantna-pobjeda-u-osijeku-hdz-4294-koalicija-sdp-hss-glas-763-trijumf-u-13-od-15

Upravo je u Osijeku Jandroković započeo svoj obilazak županijskih organizacija HDZ-a u sklopu priprema za EU izbore 26. svibnja, i to samo dva dana nakon što je nacionalno Predsjedništvo naše stranke jednoglasno donijelo odluku o osnutku i sastavu Izbornog stožera.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-iz-osijeka-u-sklopu-izbornih-priprema-obici-cemo-do-15-travnja-sve

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/prezentirali-smo-nacrt-programa-hdz-za-eu-izbore-ponovno-cemo-pobijediti-kao-2013

Projekt Slavonija, Baranja i Srijem

Osim o pripremama za još jednu izbornu pobjedu, na sastanku se razgovaralo i o postignućima naše Vlade, predvođene predsjednikom Plenkovićem, s naglaskom na provedbi Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

- Trenutačno se realiziraju razvojno-socijalni projekti u vrijednosti 2,5 milijardi kuna, dok sredstva koja ćemo tim putem sliti u istočnu Hrvatsku, uvelike iz EU fondova, ukupno iznose 8,8 milijardi kuna! Naša, HDZ-ova Vlada iznimno je angažirana kako bi pokrenula gospodarski i infrastrukturni razvoj u Slavoniji te stvorila uvjete da ljudi ostanu živjeti u ovom dijelu Lijepe Naše!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/svaki-euro-kroz-projekt-slavonija-ulazemo-u-razvoj-istoka-hrvatske

Ispravljena SDP-ova nepravda

Slobodno mogu reći da nijedna Vlada do sada nije iskazivala toliku brigu o našoj Slavoniji! - poručio je pak osječko-baranjski župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ivan Anušić:

- U iskrenom partnerstvu s Vladom zajedno i sustavno razvijamo projekte koji će dovesti do novih radnih mjesta. U Zagrebu nailazimo na punu podršku i, bez ikakvog pretjerivanja, apsolutno razumijevanje. Također bih se, još jednom, zahvalio našoj Vladi i predsjedniku Plenkoviću jer su ispravili nepravdu koju je još 2012. SDP nanio Slavoniji, stavljajući nas u istu statističku regiju sa Zagrebom i time nas zakinuvši za golemi europski novac!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/anusic-hvala-nasoj-vladi-novom-podjelom-nuts2-regija-ispravit-cemo-nepravdu-koju-je