Apsolutna pobjeda HDZ-a i naših koalicijskih partnera HSS-a i HČSP-a ove nedjelje na izborima za vijeća mjesnih odbora u Novskoj! Iako nismo na vlasti u tome najzapadnijem slavonskom, a najistočnijem gradu Sisačko-moslavačke županije, HDZ-ova je koalicija osvojila 58 od ukupno 98 vijećničkih mandata u 15 vijeća mjesnih odbora, od čega smo u njih čak 12 ostvarili apsolutnu pobjedu! A ako pribrojimo i one relativne - pobijedili smo u 13 od 15!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-novske-milanoviceva-vlada-i...

Obratno gledano: novljanska vladajuća „neprincipijelna koalicija“ HSLS-SDP-HSP doživjela je - potop!

Četvrti trijumf u nizu!

Za HDZ Novske ovo je već četvrta pobjeda u nizu otkako je na njegovo čelo došao mladi profesor Marin Piletić (koji je odnedavno i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića). 

Prisjetimo se sjajne niske: na izborima za Europski parlament (2014.) HDZ-ova je koalicija u tom gradu zaslužila 56 posto; u 2. krugu prijevremenih izbora za sisačko-moslavačkog župana i njegove zamjenike 68 posto građana Novske povjerenje je dalo HDZ-ovim kandidatima Žiniću i Piletiću; naša kandidatkinja za predsjednicu RH Kolinda Grabar-Kitarović dobila je pak 64 posto.

Gradonačelnikov debakl!

Aktualni gradonačelnik Vlado Klasan (HSLS) - vrijedi spomenuti -  bio je nositelj liste HSLS-a u MO Bročice. A dobio je samo 35 posto glasova, dok je HDZ-ova lista, koju je predvodio Slavko Tepavac, trijumfirala s 56 posto! Izbore su izgubili i Klasanovi zamjenici, koji su se natjecali za MO Novska, u kojem je naša lista s nositeljicom Snježanom Kesić (inače predsjednicom gradske Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“) pobijedila s 49 posto. HSLS je pak dobio 32 posto. 

Rezultat je lako objašnjiv:  s jedne strane, Novljani su prepoznali HDZ-ov program i predani rad na terenu, a s druge, kaznili su gradonačelnika Klasana jer otkad je na vlasti nije realizirao nijedan razvojni projekt niti privukao ijedno kapitalno ulaganje. A i gradski se proračun za 2015. strmoglavio...

Donosimo izjave Marina Piletića, Slavka Tepavca i Snježane Kesić:

PILETIĆ: Novska je talac gradonačelnika koji brine o sebi, umjesto o građanima!

Ovo su najneposredniji izbori od svih izbora jer na njima zaokružujemo ljude koje susrećemo u svakodnevnom životu, koji su naši prijatelji i susjedi, koji su se dokazali u društvenom, javnom i političkom životu svog grada. HDZ je zajedno sa svojim partnerima osvojio 60 posto mandata! Ostvarili smo pobjedu u svim mjesnim odborima, izuzev Paklenice i Rajića. To je poruka svima onima koji žive samo za sebe, a ne za svoje sugrađane i svoj grad, svima koji si dijele nagrade, a ništa ne rade, svima koji u Novskoj provode cenzuru, obećavaju brda i doline, a u dvije godine mandata nisu napravili - ništa!

TEPAVAC: Za bolje Bročice!

Hvala biračima Bročica na ukazanom povjerenju. Uvjeren sam da ćemo ga opravdati svojim rezultatima!

KESIĆ: Za bolju Novsku!

U MO Novska osvojili smo pet mandata. Odmah počinjemo raditi za boljitak svih nas koji živimo i radimo u Novskoj!

Više fotografija pogledajte na linku: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.804134879642502.1073741925.755...