Dolaskom uImotski stranačka delegacija poklonila se svim žrtvama iz Domovinskog rata nasredišnjem spomeniku Topana.

Čelni ljudistranke održali su sastanak  s gradskimodborom HDZ-a Imotski  kako bi se moglarazbistriti gradska politika te skorašnji lokalni izbori.

Potom sečelništvo stranke se sastalo s načelnicima općina Imotske krajine: Cista Provo,Lovreć, Lokvičići, Proložac, Podbablje, Zmijavci, Runovići i Zagvozd te surazgovarali o boljem funkcioniranju stranke i problemima koji tište pojedinesredine. Glavni tajnik Milijan Brkić informirao je o ustrojstvenom dijelustranke te boljoj komunikaciju protočnosti za lokalne izbore i pomoćisredišnjice za provođenje lokalnih izbora.

Središnjidogađaj bila je središnji skup u Imotskom. Pred prepunom dvoranom gradskog kinasvoja svečarska obraćanja imali su u ime domaćina Ante Đuzel gradonačelnikgrada Imotskog, saborski zastupnik Ante Babić te predsjednik ŽOSplitsko-dalmatinske županije Ante Sanader i predsjednik Tomislav Karamarko.

Članovistranke i simpatizeri HDZ-a željno su iščekivali govor Predsjednika stranke. Usvom obraćanju predsjednik je napravio sintezu povijesti i rada stranke posebnoapostrofirajući ulogu utemeljitelja, branitelja i predsjednika Franje Tuđmana.Vrlo negativno govorio je o aktualnoj Vladi govoreći kao su nužne gospodarskestvari i rješenja za bolji standard građana skrenuli na  verbalni i ideološki okvir  jer nemaju nikakva rješenja. Ova Vlada je uvrlo kratkom vremenu dovela do velikog pada standarda, pada ne zaposlenosti,zakočila investicije i stvorila jednu sveopću situaciju straha u svimsegmentima. To podsjeća na ona bivša vremena u kojima su komunisti bili navlasti. HRT kao i dnevna glasila služe kao stranački bilteni. No, nastave lineću dugo varati narod. Pa i zadnji događaj vezan za uvođenje ćirilice uVukovar osuđujemo ne zbog toga da ne poštujemo Zakon već im želimo poručiti: uVukovaru su svježe rane izranjenog grada, mučenog i uništenog. Rane i bol onih kojisu izgubili svoje najmilije toliko su svježe da će uvođenje ćirilice stvoritinapetosti i ponovna razdvajanja. Zato im HDZ-e predlaže moratorij na uvođenjećirilice dok rane i boli ne zacijele.

Imoćani iImotska krajina jesu korijen domoljublja, vjere i kršćanskog svjetonazora nakoje smo ponosni. Zato će HDZ-e valorizirati Imotsku krajinu i te dati svojposeban naglasak u strateškim projektima.