Predsjednik splitske organizacije, Petar Škorić, javno je pozvao svenarodnjačke, domoljubne i demokršćanske stranke na zajednički izlazak naizbore. Ističući kako je danas nemoguće pobijediti na izborima "usamostalnoj režiji" te je potrebna opća mobilizacija svih snaga koje voleHrvatsku, a zbog vlasti koja je i na lokalnoj i na nacionalnoj razininenarodna, nedemokratska i niti malo domoljubna.


Škorić je izrazio želju sjesti sa svakim za stol jer na prošlim izborimadomoljubna opcija je osvojila najviše glasova, ali zbog razdijeljenosti glasovana više političkih stranaka - vlast je otišla na drugu stranu.

Komentirao je najavu Anđelke Visković i Sanje Bilač da će na izbore izaći sasvojim nezavisnim listama.
- Anđelka Visković je bila tri i pol godine dogradonačelnica Željku Kerumu,nudila se i nama, špekuliralo se i o njezinoj suradnji sa SDP-om kao i dapregovara s Ivanom Grubišićem. Mi želimo biti prepoznati po političkojvjerodostojnosti.

Što se tiče Sanje Bilač, pravila su jasna. Ja se nikada ne bih kandidirao zagradonačelnika ako nemam potporu stranke. Stranački interesi trebaju biti iznadprivatnih - kazao je Škorić i ponovio da će Sanji Bilač, po Statutu stranke,prestati članstvo u HDZ-u ako izađe na izbore.

Škorić je spomenuo i kandidata za gradonačelnika Vjeku Ivaniševića.
- Vjeko Ivanišević je graditelj Splita. Ne natječemo se zbog vlasti nego naszanima razvoj, otvaranje novih radnih mjesta. Želimo pokazati da ovdje ležiogroman potencijal - objasnio je Škorić.

Škorić: Šokiran sam izjavom IvanaGrubišića
- Komentar na sablaznu izjavu Ivana Grubišića u današnjoj Slobodnoj koji jeizjavio da je crkva sama pozvala bombaške napade.
Osuđujem svaki oblik nasilja. Mogu reći da sam kao čovjek, vjernik i katolikšokiran da je to izjavio bivši svećenik koji je bio 50 godina u službi Crkve,koji se odnarodio a predstavlja se kao „čovjek nadasve“!
To me podsjeća na srbočetničke izjave za vrijeme Domovinskog rata da Hrvatisami sebe granatiraju u Vukovaru i pale gume u Dubrovniku.
Upravo zbog toga želimo podignuti razinu političke komunikacije i pozivamo naprestanak kopanja ideoloških rovova koje potiče aktualna vlast, gdje bi ponjima na jednoj strani bili vjernici a na drugoj nevjernici i politički anarholiberali. - rekao je Škorić.