Humanitarna akcija pod nazivom „Dan dobrote, prijateljstva i pjesme” održana je na nogometnom igralištu NK Vitez u Antunovcu - u zajedničkoj organizaciji tamošnjih veterana, humanitarne udruge „Od mene za tebe” i Općine Antunovac. Sva prikupljena sredstva u ovom hvalevrijednom altruističkom pothvatu namijenjen je, među inim, uređenju Rehabilitacijsko-edukacijskog-senzornog parka za djecu s invaliditetom i liječenju oboljelog petnaestogodišnjeg Antunovčanina Bruna Kozića.

Humanitarna akcija bila je više nego uspješna - prodano je više od 4.000 ulaznica! A pozivu su se odazvali mnogobrojni sponzori, humane zvijezde te predstavnici osječke navijačke skupine Kohorta. Odigran je nogometni turnir na kojem su sudjelovali dječaci, djevojčice, veteranke ŽNK Osijek, veteranke iz Starih Mikanovaca, veterani NK Vitez '92, kao i Humane zvijezde Hrvatske.

Dobrota na djelu

Načelnik Općine Antunovac (i prvi čovjek osječko-baranjskog HDZ-a) Ivan Anušić zahvalio je svima koji su poduprli ovu akciju i pomogli da ona uspije iznad svih očekivanja:

- Još jednom smo pokazali da smo ljudi velika srca i neizmjerne dobrote. Obitelji Brezinščak i Kozić, pa i sve druge koji se nalaze u sličnoj situaciji, znaju da mogu računati na bezuvjetnu potporu Općine Antunovac i svih naših mještana! Veliko srce pokazali su građani cijele regije koji su kupili kartu, došli na koncert ili pak sponzorirali humanitarnu akciju. Dobrota se uvećava dijeljenjem - to je u Antunovcu bilo itekako vidljivo!

Samo jedna u nizu humanitarnih akcija

Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji - kao što smo i spomenuli - dijelom će biti donirana udruzi „Od mene za tebe” za izgradnju Rehabilitacijsko-edukacijskog-senzornog parka (RES park) - za koji je Općina Antunovac donirala 5.000 četvornih metara potrebitog zemljišta. Bit će to, naime, posebno oblikovan park prilagođen za rad s djecom s invaliditetom.

Anušić:

- Izgradnja rehabilitacijskog parka počinje u rujnu. Bit će to golema pomoć djeci s invaliditetom u Antunovcu i široj regiji, ali i njihovim obiteljima. Ovo nije zadnja akcija - humanitarni rad ćemo sigurno nastaviti jer, nažalost, sve više djece i obitelji treba pomoć!