U Osijeku su se javnosti predstavili novi članovi naše stranke. Riječ je o dosadašnjem predsjedniku stranke Zeleni Hrvatske Zdravku Peki i tajniku Ivici Bilcu. Na konferenciji za novinare istaknuli su kako je rukovodstvo stranke prešlo u Hrvatsku demokratsku zajednicu te pozvali sve članove i simpatizere da im se pridruže.

Potpora Projektu Slavonija

Peko je naglasio da „Projekt Slavonija“ - koji provodi Vlada RH - otvara prostor svima koji se žele uključiti u njegovu realizaciju i na neki način doprinijeti.

- Želim raditi na novim razvojnim mogućnostima! Naš prelazak ujedno označava i prestanak rada stranke Zeleni Hrvatske kojoj sada predstoji gašenje. I do sada smo brojnim aktivnostima kroz društveno i političko djelovanje nastojali štititi interese Osijeka, Slavonije i Baranje, a to planiramo raditi i dalje.

Dodao je da je HDZ pravi izbor upravo zbog svojih dugoročnih razvojnih planova i strategije koja omogućava napredak, a župan Ivan Anušić osoba koja je do sada pokazala i dokazala da može i zna provoditi promjene.

Okrenuti realizaciji projekata

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je da već duže vrijeme ističe kako su dobrodošli svi koji žele svojim znanjem, trudom i radom pridonijeti realizaciji niza planiranih projekata na području županije, a sve u svrhu ciljanog napretka i razvoja.

- Osječko-baranjska županija bila je žrtva 12-godišnjeg političkog sukobljavanja - to se mora zaustaviti! Jer, sukobi ne mogu omogućiti razvoj niti donijeti boljitak stanovnicima naše županije. Uhvatit ćemo korak sa županijama koje imaju političku stabilnost i okrenute su realizaciji projekata.