Naša je stranka izuzetno zadovoljna postignutim rezultatima u Osječko-baranjskoj županiji u prvom krugu lokalnih izbora. Takav uspjeh nismo zabilježili još od 1997. godine! Budući župan Ivan Anušić na konferenciji za medije - u društvu s ostalim našim kandidatkinjama i kandidatima - otkrio je da je HDZ već osigurao stabilnu većinu u Županijskoj skupštini te je iznio konkretne, komparativne podatke o našemu izbornom trijumfu. Brojke ne griješe.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/osijek-i-zupanija-vracaju-se-hdz-u-projektom-slavonija-baranja-i-zapadni-srijem

20 načelnika u 1. krugu!

Čak 20 HDZ-ovih općinskih načelnika na području Osječko-baranjske županije ostvarilo je pobjede već u 1. krugu. Prije 4 godine to je uspjelo samo šestorici.

Broj mandata u gradskim i općinskim vijećima povećali smo za više od 70, a u Županijskoj skupštini s dosadašnjih 15 narasli smo na 24 vijećnička mjesta.

Ivana Šojat - gradonačelnica Osijeka

Ivana Šojat, naša Ivana Osječka, ušla je u drugi krug za gradonačelnicu Osijeka, što HDZ-u nije pošlo za rukom već dugi niz godina, a broj vijećnika smo povećali s 4 na 10!

HDZ-ovi gradonačelnički kandidati trijumfirali su u prvom krugu u Belom Manastiru i Našicama, a vode u Đakovu i Valpovu.

9 posto ispred Šišljagića!

I sami Anušić je pobijedio u 1. krugu za osječko-baranjskog župana s velikih 39,13 posto, pretekavši župan na odlasku Vladimira Šišljagića za gotovo 9 posto! A naša je lista za Županijsku skupštinu dobila pak 36,62% glasova!

- Želim zahvaliti svima koji žele i očekuju promjene u našoj županiji. Spreman sam surađivati sa svima koji je žele vidjeti boljom nego što je do sada bila. Odličan rezultat u 1. krugu dobar je vjetar u leđa, no pred nama su još dva tjedna i to vrijeme planiram iskoristiti da građanima još više približim svoj razvojno-socijalni program.

Već smo osigurali većinu!

Anušić najavljuje izmjenu županijskoga proračuna već u srpnju, a većinu u Županijskoj skupštini, otkriva, već je osigurao:

- Sastavili smo većinu, no u ovom trenutku ne bih još govorio o strankama i pojedincima. Ali, mogu otkriti da već imamo 30 ruku u Županijskoj skupštini, a dovoljno nam je 28 za većinu. Nama neće trebati uobičajenih "100 dana zagrijavanja" - odmah ćemo krenuti realizaciju naših projekata u suradnji s Vladom predsjednika Plenkovića.

Zahvala Slavoncima i Baranjcima

Na kraju, budući župan zahvalio je svojim sugrađankama i sugrađanima:

- Hvala mojim Slavoncima i Baranjcima koji svojim povjerenjem nagradili moj dosadašnji rad i koji su prepoznali moje znanje, iskustvo, volju i energiju. Spreman sam preuzeti odgovornost za razvoj Osječko-baranjske županije!

Photo: Republika EU