Nova snaga - novo vrijeme! Našoj je stranci u Vrgorcu - uoči prijevremenih lokalnih izbora - zajedno pristupilo više od stotinu novih članova, listom mladih! Dosad je takav uzlet jedne stranke ili liste nezabilježen u tom gradu od oko 6.500 stanovnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji! U gradu slavnog Tina Ujevića, gradu pod zaštitom svetog Petra i Pavla.

Jedan od zamašnjaka tih učlanjenja, pokretača novog zanosa, nedvojbeno je bio i primjer našega mladog kandidata za gradonačelnika Rudolfa Grljušića. Taj 28-godišnji inženjer građevinarstva, naime, napustio je stabilan posao s mjesečnom plaćom od 38 tisuća kuna u Australiji te se na poziv obnovljenog Gradskog odbora HDZ-a Vrgorca - predvođenog novim predsjednikom Antom Markotićem - odlučio upustiti u utrku za gradonačelnika. 

Nije u šoldima sve! 

Umjesto materijalne sigurnost i bogate Australije, obećane zemlje za mlade, Grljušić je odlučio vratiti se u Domovinu, u svoj rodni grad, te se izboriti se za njegovo bolje sutra! U nedavnom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju pojasnio je svoju životnu odluku:

- Odluka o povratku nije bila nimalo lagana ni jednostavna. No dvojba nije bila u izboru Australija ili politika, nego u meni samom, odnosno pitao sam se mogu li išta ponuditi Vrgorcu i svim svojim sugrađanima. Zaključio sam da ću ono što sam vidio i naučio u Australiji znati primijeniti i u svome rodnom gradu. To je prevagnulo! 

Ima neka tajna veza…

A veza između naše stranke i budućeg gradonačelnika nije od jučer. Ona je duboka, emotivna - obiteljska. Rudolfov pokojni otac bio je utemeljitelj vrgoračkog HDZ-a u ono doba ponosa i slave, u vrijeme stvaranja neovisne Hrvatske, a poslije i dugogodišnji tajnik:

- S jedne strane, poziv Gradskog odbora velika je čast, a s druge - neizmjerna odgovornost! No donio sam odluku, ostajem u Domovini boriti se i izboriti se za svoj san sa svojim Vrgorčanima!

Cijeli intervju s budućim gradonačelnikom Vrgorca možete pročitati OVDJE.

PrivitakVeličina
clanak_1.pdf7.13 MB