Kod masovne grobnice Betin dvor kod Tenje otkriveno je spomen-obilježje žrtvama iz Domovinskog rata. U vječno sjećanje na 12 hrvatskih branitelja i civila - pogubljenih 1991. u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku. 

Među ostalima, počast ubijenima odao je i prvi čovjek osječko-baranjskog HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Ivan Anušić. Svečanom otkrivanju spomen-obilježja pribivao je i izaslanik predsjednice RH Ante Deur. Molitvu za žrtve predvodili su izaslanik vojnog ordinarija Drago Majić i tenjski župnik Joso Dominković. 

U našim su srcima i molitvama

Anušić je istaknuo da mjesta sjećanja na živote - položene na Oltar domovine - izazivaju osjećaj ponosa na vlastiti narod, koji je gotovo goloruk ustao protiv jedne od najvećih europskih vojnih sila u to vrijeme.

- Kao sudionik Domovinskog rata, znam koliko je 1991. osobne hrabrosti i odlučnosti ugrađeno u temelje Lijepe Naše. Svi smo prvo mislili na Hrvatsku, na slobodu i neovisnost svoje države, a tek onda na sebe. Istodobno, ispred ovoga spomenika, ali i članova obitelji poginulih branitelja, osjećam nelagodu jer nismo uspjeli urediti državu u skladu sa snom o Hrvatskoj za koju su ti nevini ljudi bez oklijevanja dali svoj život. Ta je odgovornost i dalje na nama. Osjećam veliku obvezu, spremnost i odlučnost od Osječko-baranjske županije napraviti regiju iz koje mladi neće iseljavati, u kojoj će se moći dobro živjeti od poštenoga rada, i u kojoj će naša djeca biti sigurna na ulicama i ponovno biti ponosna što su Hrvati iz Slavonije i Baranje.