Izjava da Pulaponovo postaje sjedište Istarske županije, neistina je, jer Pula nikada nije nibila sjedište Istarske županije ističu u istarskom HDZ-u te dodaju kako jeIstarska županija osnovana 1992.g. sa sjedištem u Pazinu.

Dok današnjaKukuriku koalicija raspravlja o regijama u kojima će Istra izgubiti svoj statusregionalne samostalnosti koji joj je dala HDZ-ova većina u Saboru 1992.g. svitrenutni događaji vezani uz državne institucije kojima se sjedište upravljanja prebacujeu Rijeku to potvrđuju, istaknuo je predsjednik Ž.O. Istarske županije MarinoRoce.

GospodinBoljunčić je Saborski zastupnik koji oduzima političku samostalnost Istrepodrškom Kukuriku koaliciji, no njemu ostaje samostalnost lokalnog odlučivanjau Puli, jer iz njegove izjave očito je da je on Saborski zastupnik kojipredstavlja građane Pule a ne Istre.

Izjava da seispravlja povijesna nepravda koja je nanesena gradu Puli, a da se pritom Pazinuneće ništa oduzeti totalna je neistina već je sasvim suprotno.

Pula je i dosada realno središte županije i prema izjavi njegovog predsjednika stranke,župana g.Jakovčića koji je jučer između ostalog na konferenciji za novinarerekao „da će se Istrom upravljati iz Istre i od nigdje drugdje“.

Pazin je i danassimbolički sjedište županije, a samim tim spada u kategoriju velikog grada i toće izgubiti promijeni li se sjedište Istarske županije, a Pula neće ništaposebno dobiti, već će dobiti simbolički status, a ni to, jer taj dio poplanovima Kukuriku koalicije preuzima Rijeka.

U vrijemeaktualne gospodarske krize, kada nezaposlenost raste, oni koji imajuodgovornost danu od građana da se brinu o funkcioniranju lokalne samouprave,ista politička koalicija ima tu odgovornost i na državnom nivou, ti isti bavese politikantstvom 6 mjeseci prije lokalnih izbora i kreću zabavljati narodkako bi ih obmanuli te još jednom preveslali, žele im preusmjeriti misli sključnih poteškoća ovih prostora. Njima samima važno je jedino na koji načinponovo prevariti birače i ostati na vlasti.

GospodineBoljunčić vi ste kao član „Kukuriku“ koalicije prije 4 godine u predizbornovrijeme obećali građanima izgradnju bolnice u Puli te kao Saborski zastupnikdužnost bi vam bila pobrinuti se da se to i ostvari.

Obećali steizgradnju staračkih domova, 2 u Puli, po 1 u Pazinu, Labinu i Umagu, priključakna zemni plin u svim istarskim gradovima do 2010.g., rješavanje ulaska u Pulukružnim tokom na dva nivoa, ste 2000 novih radnih mjesta kroz projektBrijuni-rivijera, a ništa niste ostvarili.

GospodineBoljunčić programi i obećanja vaše koalicije su bili konkretni i građani suočekivali konkretnu realizaciju istih, ako ne u cijelosti, a ono barem dobrimdijelom, a vi politizacijom i dalje želite zadržati masku na svom licu i zato vamje ostalo samo da konstantno obmanjujet