“Poticanje irazvoj poljoprivrede, obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, izradaprojekata za poduzetnike, gradska poduzeća, prijavu za projekte EU….”,najvažniji su ciljevi Poduzetničkog centra kao “centra znanja, struke iinformacija za razvoj Đakova”.

S tim u veziHDZ najavljuje program “Kupujmo đakovačko - čuvajmo radna mjesta” kroz koji ćese izdavati i certifikat “Đakovački obrtnik” s jasnim i prepoznatljivim logom,te u suradnji s Turističkom zajednicom nastupiti i na drugim tržištima.

Ponovljenesu i kritike na račun aktualne gradske vlasti u vezi korištenja sredstava EUfondova. “Velika je sramota ove vlasti što nije iskoristili ni lipe EUfondova”, ponovio je Ivanetić, a Mile Kaselj upozorio na propadanje đakovačkihpoduzetnika, što je vidljivo i po situaciji na đakovačkoj tržnici.

“Situacijaje sve gora i gora, svakodnevno propadaju đakovački obrtnici, kvalitetniproizvodi nestaju i zbog toga želimo zaustaviti taj trend”, poručio je Kaselj.

 Goran Soldo je istaknuo da "Europa"u Đakovo dolazi 1.srpnja ove godine, stoga je zadatak gradonačelnika krozpripremu kvalitetnih programa i projekta uvesti grad što pripremljeniji u"Europsku ligu". Investicije, rast, razvoj i zapošljavanje biti ufokusu HDZ-ova “programa za 5″ jer do sada nismo iskoristili svoj povoljangeostrateški položaj i potencijal koji nam se nudio iz europskih pretpristupnihfondova, što nam treba biti pouka za budućnost. Zato predstavljamo programnovih lica za grad Đakovo, kako bi pokrenuli poduzetničku klimu produktivneekonomije i investiranja. “Samo tako Đakovo može proraditi, kroz realna radnemjesta, a ne kroz javne radove i volontere”, zaključio je Soldo.