Pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a za slavonske županije i dio središnje Hrvatske Josip Šarić održao je sastanke sa županijskim odborima HDZ-a Sisačko-moslavačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije (u proširenom sastavu), koje je detaljno upoznao s preustrojem Glavnog tajništva HDZ-a (Ureda Glavnog tajnika) i ulogom pomoćnika glavnog tajnika.

Još kvalitetnija suradnja terena i Središnjice

Osim s te dvije županijske organizacije, Šarić je zadužen za koordinaciju i sa županijskim odborima HDZ-a Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije - u cilju kvalitetnije i učinkovitije suradnje stranačkih organizacija na terenu s našom Središnjicom.

Šarić je na sastancima i u Sisku i u Bjelovaru naglasio potrebu još angažiranijeg rada na terenu, poticanja na demokratsku raspravu i unutarstranački dijalog, ali i još bolju povezanost lokalnih organizacija s članstvom i sumještanima, bez obzira je li HDZ na vlasti ili u oporbi u tom gradu ili općini.

Europski izbori

Također, osvrnuo se i na aktualnu političku situaciju u zemlji i postignućima Vlade RH te na pripreme za nadolazeće izbore - one europske.

- Pod novim vodstvom i predsjednikom Plenkovićem, ostvarili smo već dvije briljante pobjede - na parlamentarnim i lokalnim izborima! Financijski smo konsolidirali stranku i uz manje troškove postigli bolje rezultate! Istodobno, naša Vlada nastavlja s provedbom strukturnih reformi, vrlo dobrim ekonomskim trendovima i privlačenjem investicija. Postupno, mijenjamo Hrvatsku nabolje! To je čvrsti temelj zbog kojeg uopće ne sumnjamo u novi trijumf - na izborima za Europski parlament u svibnju iduće godine!

HDZ - jedina ozbiljna stranka

Na sastanku u Bjelovaru sudjelovao je pak i politički tajnik HDZ-a (i ministar uprave) Lovro Kuščević. Teme: realizacija razvojno-socijalnih projekata u iskrenom partnerstvu državne razine vlasti te jedinica lokalne i područne samouprave, dvije godine naše Vlade & pozitivni makroekonomski pokazatelji te pripreme naše stranke za pobjedu na europskim izborima.

I Kuščević je izdvojio potrebu još angažiranijeg rada organizacija HDZ-a na terenu te pobjedničke sinergije mladosti i iskustva:

- Danas u Hrvatskoj ne postoji nijedna politička stranka, osim HDZ-a, koja može rješavati probleme koji su godinama gurani pod tepih i koja je u stanju provesti reforme na dobrobit Hrvatske i svih naših građana!

Obilazak svake gradske i općinske organizacije

Nakon sastanaka sa županijskim odborima, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Josip Šarić planira obići svaku gradsku i općinsku organizaciju HDZ-a na području navedenih sedam županija u njegovoj nadležnosti.