HDZ je sa svojim koalicijskim partnerima spreman za parlamentarne izbore kad god oni bili! Pozivam i ovaj put Kukuriku koaliciju da što prije prekine agoniju hrvatskog naroda te da raspiše izbore kako bi Hrvatska mogla krenuti u pozitivnom smjeru! - istaknuo je na oduševljenje brojnih okupljenih u svom obraćanju glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić na svečanom obilježavanju četvrt stoljeća postojanja HDZ-a Grada Knina i Općine Kijevo.

Na obilježavanju u prepunoj Sportskoj dvorani Srednje škole bili su, među inim, međunarodni tajnik dr. Miro Kovač, politički tajnik Tomislav Čuljak, članica Predsjedništva stranke i kninska gradonačelnica Josipa Rimac, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač, predsjednik stranačkog Odbora za branitelje brigadir Željko Dilber, predsjednik županijskog HDZ-a Ante Kulušić, župan Goran Pauk, općinska vijećnica (ujedno i izaslanica predsjednika HDZ-a Kijeva Ivana Stjepana Bajana) Lidija Slavić, kao i brojni drugi članovi i simpatizeri.

Hvala dr. Tuđmanu i utemeljiteljima 

U svom je obraćanju glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić - kao izaslanik Tomislava Karamarka - prenio čestitke i iskrene pozdrave predsjednika najveće stranke u povijesti hrvatskog naroda. A potom istaknuo:

- Zahvaljujući velikoj viziji najvećeg Hrvata u povijesti hrvatskog naroda - našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kao i našim utemeljiteljima, prije 25 godina stvoren je HDZ!

Za dostojanstvo Domovinskog rata! 

Glavni tajnik je poseban pozdrav uputio našim braniteljima u Savskoj 66 te istaknuo da dok su god tamo, imat će potporu HDZ-a, jer se bore za dostojanstvo Domovinskog rata, svojih prijatelja i suboraca:

- Pozivam aktualnu vlast da uspostavi dijalog i napokon počne komunicirati s hrvatskim braniteljima - oni su tamo jer ne postoji iskrena komunikacija! Neka ova Kukuriku koalicija što prije ode da napokon HDZ preuzme odgovornost za vođenje države i da hrvatski branitelji imaju iskrenog partnera i sugovornika u novoj hrvatskoj vladi predvođenoj premijerom Tomislavom Karamarkom! 

Predsjednica domoljub!

Istaknuo je potom sve pobjede HDZ-a, koje su okrunjene pobjedom naše kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima:

- Nakon 15 godina mraka na Pantovčaku napokon je došla osoba koja je domoljub, voli svoju zemlju i svoj narod, koja je potekla iz redova HDZ-a! Napokon na Pantovčaku imamo predsjednicu koja drži ruku na srcu kad svira himna i koja će uvijek skrbiti za svoj narod! 

Disati plućima svog naroda! 

Brkić je pozvao stranačke dužnosnike da se više nikad ne usude biti bahati, arogantni i prepotentni te da se ne odnarode od čovjeka i svoga naroda, jer su te devijacije u prošlosti dovele do toga da je HDZ gubio izbore:

-  Kad god smo disali plućima svog naroda, bili uz njega i slušali što ima za reći - uvijek je HDZ bio u poziciji da upravlja i preuzima odgovornost za vođenje države! Kad nismo bili na razini zadaće, pobjeđivali smo sami sebe. Pozivam vas zato da slušate, budete ponizni, skromni i da služite svom narodu! 

Glavni tajnik je za kraj naglasio da svi oni koji nose dres HDZ-a i svi koji misle da će u njemu riješiti svoje egzistencijalne probleme bolje da sami odu iz HDZ-a jer za takve nema mjesta! A potom je pozvao sve članove na zajedništvo kao početkom devedesetih godina! 

Zajedništvo & hrabrost

Kninska gradonačelnica Rimac pozdravila je sve prisutne te se posebno zahvalila hrabrim utemeljiteljima koji su zajedno s hrabrim hrvatskim bojovnicima imali presudnu ulogu u stvaranju slobodne i suverene RH:

- Posebno pozdravljam članove obitelji poginulih hrvatskih branitelja, koji su dali ono najveće što su mogli - svoje živote. Sve to ne bi bilo moguće bez zajedništva i hrabrosti koje su nas tih godina krasile!

U službi građana!

Rimac se osvrnula i na izgradnju spomenika dr. Tuđmanu u Kninu te poručila da ako je itko zaslužio spomenik u Kninu, onda je upravo on koji je zajedno s braniteljima 5. kolovoza 1995. godine pobjedonosno podigao hrvatski stijeg na Kninskoj tvrđavi!

Istaknula je pritom da se u Kninu gradi i Muzej Oluje, kao i crkva Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, koja će biti posvećena i blagoslovljena povodom 20. obljetnice Oluje. A potom je za kraj poručila:

- Knin je bio i ostao utvrda HDZ-a, te će i dalje biti u službi svojih građana!

Jednakopravnost Hrvata u BiH! 

Nazočnima se obratio i član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač koji se prisjetio dana osnivanja HDZ-a te istaknuo da je to bilo teško učiniti čak i u Zagrebu, a kamoli u Kninu i Kijevu gdje su tim ljudima prijetile mnoge opasnosti za vlastiti život:

- Od osnutka stranke ispunjena su sva programska načela, a na sadašnjem vodstvu je da zaustavi ovaj egzodus iz Hrvatske koji je poprimio velike razmjere. Također je ostao još jedan zadatak, a taj je da našoj subraći Hrvatima u BiH pomognemo u njihovoj jednakopravnosti, kao što imaju ostala dva naroda u BiH! 

Jedinstvom protiv SDP-ove agonije

Župan Pauk se posebno obratio Hrvatima koji su u Knin doselili iz BiH te istaknuo njihovu ljubav i odanost prema Hrvatskoj i našoj stranci. U svome govoru osvrnuo se i na dugo najavljivani projekt gradnje brze ceste Šibenik-Drniš-Knin, koja je neophodna kako bi se boljom prometnom povezanošću razvijala ova županija:

- Nažalost ova nesposobna Vlada nema baš razumijevanja za ovaj projekt. Pokušavaju obmanjivati javnost da sam kočio projekt da Opća bolnica „Hrvatski ponos“ u Kninu postane i veteranska bolnica - ovih je dana to realizirano i županija je uvijek to podupirala! Pozivam na jedinstvo i zajedništvo kako bi ova nesposobna Vlada konačno otišla s vlasti i kako bi se završila ova agonija!

Bila i bit će utvrda HDZ-a!

Prvi čovjek županijskog HDZ-a Ante Kulušić kazao je da su iza HDZ-a četiri velike pobjede u nizu te da je narod prepoznao tko zaslužuje njegovo povjerenje:

- Nakon 15 godina imamo predsjednicu koja je bila kandidatkinja HDZ-a i koalicijskih partnera. Bivši predsjednik Josipović je prošlost, a uskoro će to biti i Milanović. Ostanimo i dalje čvrsti i vjerni HDZ-u, a ova županija bila je i ostat će utvrda HDZ-a!

NEKA IM JE VJEČNA SLAVA

Naši su stranački dužnosnici uoči obljetnice položili vijenac i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje kod Spomenika hrvatske pobjede „Oluja '95“ u Kninu.