Sporazum o tome Brlošić jepotpisao s predsjednikom Antom Raspudićem koji je tom prigodom naglasio da jeBrlošić odličan kandidat HDZ-a za dogradonačelnika jer se na taj način želidati naglasak poljoprivredi kao grani kroz koju se može ostvariti razvoj Đakovakroz mala obiteljska gospodarstva.

Pojašanjavajućisvoju odluku o političkoj suradnji s HDZ-om Brlošić je istaknuo da je kaonezavisni kandidat, odabrao HDZ zbog sličnosti programa, a aktualnoj je vlasti(koaliciji SDP-HDSSB-HNS) zamjerio da nije riješila problem poljoprivrednogzemljišta. “Vjerujem da će to biti lakše s HDZ-om i da će moj angažman izazvatiželju kod glasača da i oni sa svojim glasom odluče da ova 12 godišnja vladavinaZorana Vinkovića u Gradu Đakovu treba prestati”, pojasnio je Brlošić.

Odgovarajući napitanje o utjecaju njegova političkog angažmana na funkcije koje obavljaBrlošić je kazao da se to neće dogoditi jer je u politiku ušao kao nezavisnikandidat. “Nisam se stavio doslovce u politiku i s jasnim naglaskom u čemu jeproblem, a problem je doista poljoprivreda, ništa ono što se ne bavim i uKomori i u Brazdi”, zaključio je Brlošić.


Đakovački HDZ već uskoro će nastaviti s predstavljanjem svoga predizbornogprograma, najavio je gradonačelnički kandidat te stranke Jasenko Ivanetić kojije osnovao i volonterski tim “Za bolje Đakovo”, a svi zainteresirani mogu sejaviti sjedište stranke ili na mail [email protected]

.

Goran Soldo, dopredsjednik đakovačkog HDZ-a i gradskivijećnik objasnio je da naziv HDZ-ov pograma "ZA 5" predstavlja program podjeljen u pet cjelina - ZAĐakovo, ZA razvoj, ZA posao, ZA mlade, ZA bolju budućnost!