Sutra na snagu stupaju novi Zakon oenergiji i Zakon o regulaciji energetskih djelatnosti, kojima se donošenjecijena ili tarifa prenosi na HERA-u. Prema najavama, Hrvatska elektroprivredaće u skladu sa zakonskim mogućnostima iskoristiti pravo i uputiti zahtjevHrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA) za poskupljenje grijanja.

Stupanjem na snagu ovog zakona Vlada je postigla svoj cilj, punjenjeHEP-ovih proračunskih rupa na teret Velikogoričana.  Nažalost, već je postala uobičajena praksa daSDP-ova Vlada sve probleme s kojima se suočava rješava na račun građana – odpovećanja stope PDV-a, poskupljenja struje, sada grijanja, a i uvođenjem novihporeznih nameta.

Jednom riječju, Vlada Zorana Milanovića provodi harač nad hrvatskimnarodom.

Ovim putem još jednom javno osuđujemneopravdani zahtjev i preveliko poskupljenje koje će pogoditi Velikogoričane. Unekoliko sam navrata istaknuo da je poskupljenje za Veliku Goricu neopravdano inepravedno u odnosu na druge gradove.

Uz već poznate zahtjeve koje Gradšalje prema HEP-u, a odnose se na ujednačavanju cijena u Velikoj Gorici scijenama u Zagrebu i Sisku; na smanjenje cijene kWh energije s 20 na 12 lipa,te na smanjenje cijene Kw snage s 14,42 kune na 11,13 kuna gradonačelnik jenaglasio kako će tražiti od HEP-a i smanjenje tzv. instalirane snage koja je uVelikoj Gorici neopravdano previsoka i ne odgovara stvarnoj instaliranoj snazite će se dodatno zatražiti i sudjelovanje u financiranju razdjelnika topline zasve stanare stambenih zgrada.