Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač i član Predsjedništva Andrija Mikulić održali su u Murskom Središću radni sastanak s gradonačelnikom Draženom Srpakom, gradskim vijećnicima te prvim čovjekom međimurskog HDZ-a Darkom Horvatom. Razgovaralo se o strateškim projektima za razvoj Murskog Središća, posebice o gorućem problemu koje muči stanovnike najsjevernijeg grada Lijepe Naše - prometno začepljenje zbog povećanja teretnog prometa za više od čak 200 posto.

Rješenje u izgradnji mosta!

Gradonačelnik Srpak istaknuo je da su problemi s prometnim začepljenjem nastali ulaskom u EU, jer se sav teretni promet preusmjerio kroz samo središte Grada što građanima poprilično narušava svakodnevicu. Rješenje ovog problema gradonačelnik vidi u izgradnji mosta preko rijeke Mure i južne zaobilaznice - za koje su već dali izraditi idejne projekte, studije izvedivosti i ostalu potrebnu dokumentaciju, te se nada njihovoj realizaciji.

Nakon pobjede - realizacija!

Glavni tajnik Brkić je istaknuo da je za takve projekte potrebna pomoć državnih institucija, jer lokalna samouprava tu nije dovoljna:

- Na pomoć HDZ-a uvijek možete računati, a s obzirom da se bliže parlamentarni izbori na kojima ćemo pobijediti - budite sigurni da će ovaj problem biti riješen.

SDP-ova vlada dezorijentirana!

Dr. Kovač se osvrnuo na korištenje sredstava EU fondova te kazao da navedeni projekti mogu biti financirani EU sredstvima, s obzirom da se i susjedna slovenska općina Lendava uključila u rješavanje tog problema:

- Žalosno je što za takav projekt aktualna vlada nije imala sluha, no to sve govori o njezinoj brizi za malog čovjeka.  Ova je vlada dezorijentirana i svaki njezin dan na vlasti gubitak je za Hrvatsku!

Sastanku su nazočili i predstavnici koalicijskih partnera i nacionalnih manjina zbog čega je glavni tajnik Brkić izrazio zadovoljstvo širokom paletom podrške.