Ivan Anušić, koji je prvi put nastupio na konferenciji za novinare kao (nedavno izabrani) predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a, oštro se jučer usprotivio planiranom ukidanju željezničkih linija prema istoku Hrvatske: 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/ivan-anusic-novi-predsjednik-osjecko-baranjskog-hdz

- Drastičnim rezanjem osam linija SDP dodatno marginalizira nas Slavonce! To nikako ne prihvaćamo, Vlada takvu odluku mora povući! Istok Hrvatske je 'zadnja stvar' za aktualnu vlast, što je za HDZ neprihvatljivo. Još nešto: ukidanjem linija otpustit će se mnogi zaposlenici, što će Osječko-baranjsku županiju odvesti u još veću dubiozu.

Potpomognuti javni prijevoz

Od SDP-ove je vlade zatražio i da već jednom nauči povlačiti novac iz EU fondova, u ovom slučaju za obnovu željezničkih koridora, te da država subvencionira javni prijevoz:

- Javni prijevoz u Europi je svugdje subvencioniran premda nigdje nije profitabilan. A njegova zadaća i nije da bude profitabilan, jer je on krvožilni sustav svake države, kojim se koriste učenici, studenti, radnici... A što se tiče EU fondova, neka ova diletantska vlada napokon učini nešto korisno za građane.

U još većoj izolaciji!

Dopredsjednik županijskog HDZ-a Leon Žulj podsjetio je pak da je 2012. ukinuta linija od Budimpešte prema Sarajevu te istaknuo da će najavljena dodatna ukidanja baciti Slavoniju u još veću izolaciju. I pozvao Vladu - zacijelo uzalud s obzirom na njenu bahatost – na suradnju s jedinicama lokalne samouprave jer upravo one najbolje znaju ocijeniti potrebe građana.

Na konferenciji su još sudjelovali Stjepan Pintarić, također novoizabrani dopredsjednik osječko-baranjskog HDZ-a, te Ivan Radić, predsjednik Mladeži naše stranke u Gradu Osijeku.