Tomprigodom, tajnik Gradskog odbora HDZ-a Milan Opačak istaknuo je da smo svjedociružnih događaja u Slavoniji gdje naši državljani srpske nacionalnosti ne slaveBožić, već ga koriste u dnevnopolitičke svrhe kako bi demonstrirali svojubrojnost i kako  bi se u što većem brojuodvažili izaći na ulice kršeći pri tome i nekoliko zakona Republike Hrvatske,čiji su građani, dok hrvatsku policiju očito za to nije briga.

Opačak jeistaknuo da je tom prigodom prekršen Zakon o javnom redu i miru u nekolikosvojih članaka; remećenje javnog reda i mira izazvano tučnjavom i nošenjemčetničkih obilježja; isticanjem zastava takozvane Republike Srpske; isticanjemtri prsta i puštanjem folk glazbe.

Nadalje, nasnimkama divljanja koje ovih dana kruže internetom jasno je vidljivo da suakteri alkoholizirani što dokazuju boce, vijuganje automobilom po cesti te bocerakije koje vire iz automobila, sve navedeno dokazuje da Zakon o sigurnostiprometa na cestama u Borovu selu očito ne vrijedi. I u konačnici na snimci jevidljivo bacanje pirotehničkih sredstava kojim je prekršen Zakon o eksplozivnimtvarima je uporaba pirotehničkih sredstava razreda II. i III. zabranjena uzatvorenim prostorijama, na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba i urazdoblju od 2. siječnja do 26. prosinca, osim u posebnim slučajevima uzodobrenje Ministarstva.

Međutim,očito je da se i ovaj Zakon drukčije primjenjuje kada su u pitanju određenistanovnici Borovog sela.

Političkitajnik HDZ-a grada Osijeka svoje izlaganje zaključio je rekavši da svi hrvatskižitelji, živjeli oni u Borovu selu, Zagrebu, Osijeku ili Splitu, bili Hrvati,Srbi, Mađari, Slovenci, moraju poštivati hrvatske zakone, a da ih policija morasprovoditi i isto tako sankcionirati one koji ih ne sprovode! Ovdje je jasnovidljivo da se hrvatski zakoni negdje ne poštuju te je ovim putem zatražio odMinistra policije da se ispita ovaj slučaj jer očito se radi o propustupolicije i neka odgovorni snose odgovornost ili ako ne želi neka onda Ministarodstupi ako mu se ne obavlja posao kako treba!

Pokazavši namajicu koju je nosio, Opačak je završio: „I ova majica na meni s ovo staromslikom prije nekih 25 godina podsjeća na događaje iz vremena propale Jugoslavijekada je Hrvat morao šutjeti i trpjeti, a čini se da su se neke stvari vratile…samo bez petokrake!

PredsjednikOdbora za branitelje osječkoga HDZ-a umirovljeni general Mladen Mikolčević  je istaknuo da je proteklih dana stotinebranitelja zvalo i tražilo našu reakciju. General Mikolčević oštro je osudiosve što se dogodilo na proslavi u Borovu te je upitao 'otkad se Božić slavi umimohodu automobila, s rakijom i četničkom scenografijom'. „Zašto serazlikujemo u Hrvatskoj državi, tj. zašto su neki zaštićen, a nekima nije nitipribližno dozvoljeno“!  Pozvao jemjerodavna tijela MUP-a da ispitaju taj slučaj i utvrde odgovornost,ocjenjujući kako se ne smije dopustiti da nas takvi događaji, koji podsjećajuna kasne osamdesete i rane devedesete godine prošlog stoljeća, vrate u tovrijeme.