Gdje je sada premijer Milanović, gdje jeministar Jakovina? Mi u Međimurju imamo osjećaj da je Zagreb jako, jako dalekood nas – poručio je na današnjoj konferenciji za novinare član Nacionalnogpredsjedništva i predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja, Darko Horvat, ogorčen naignoriranje aktualne Vlade.

 „Mogaobi se barem odazvati na kavicu nakon ove havarije, da vidi kako mještaniPušćina sada žive“, kazao je Horvat, te podsjetio da Međimurci jako dobro znajušto su poplave, naročito oni u tzv.“Murskom bazenu“. Kada je 2005. godine Murapoplavila dio kuća u Podturnu, članovi HDZ-ove Vlade bili su tamo drugi dan irazgovarali s mještanima kako im pomoći. Uskoro je uslijedila i sjednica Vladeu Čakovcu, kao i novčana pomoć iz proračunske rezerve, pojasnio je Horvat.

Prozvao je i aktualnog međimurskog župana,Ivana Perhoča, kao najviše pozicioniranog u Stožeru za zaštitu i spašavanje napodručju Županije, obzirom da nije poduzeo niz mjera koje je trebao po tompitanju, a kada je već imao informaciju da Hrvatske vode neće moći regularnimputem obraniti vodeni val.

 „Centar112 nazivao je krive osobe, smijenjene direktore javnih poduzeća, uopće nisuimali ažurirani popis, pa i za to treba javno prozvati nekoga“ – istaknuo jeHorvat, zaključivši da je žalosno što još nije procijenjena šteta od poplave,te da u Povjerenstvo za procjenu koje je osnovano, nije uključen nitko izoporbe.

Predsjednik OO HDZ-a Nedelišće, Marijan Fegeš,kazao je kako se stranka uključila pomagati socijalno ugroženima s togpodručja, bonovima za hranu.

Na presici su još govorili članoviPredsjedništva ŽO HDZ-a, Ljubomir Kolarek i Josip Lepen, ujedno i načelnikopćine Podturen koji ima iskustva s poplavama.

Hrvatske vode i bivša HDZ-ova Vlada ukupno jeu rekonstrukciju i izgradnju nasipa u proteklih pet godina u Međimurjeinvestirala 76 milijuna kuna.