Ponovnosmo ovih dana svjedoci Vladine politike koja se odnosi isključivo na terećenjekućnog budžeta građana. Prvi potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić, u svojimnastojanjima da teret neuspješnog poslovanja državnih tvrtki prebaci nagrađane, ide toliko daleko da prejudicira odluku HERE o poskupljenju grijanja.Premijer Milanović se poziva na jednakost, pa neka to načelo primjeni i naprimjeru Velike Gorice, koja već sada plaća najskuplje grijanje.

U svom medijskom istupu, Radimir Čačićporučuje kako će grijanje u šest gradova, među kojima je i Velika Gorica,poskupjeti 37 posto, iako HERA još nije dala svoje očitovanje niti suglasnostna predložene cijene HEP toplinarstvu. Premijer uz to napominje kako nemaopravdanja da se, kako kaže, neki prave naivni, a neki plaćaju veću cijenu. - Pozdravljam tu izjavu premijera Milanovićai pozivam ga neka na taj način riješi i problem Velikogoričana, koji plaćajuznatno višu cijenu grijanja od svih ostalih gradova već sada, a traži se novoposkupljenje od 37 posto. Ukoliko do njega mora doći, neka se sadašnjacijena izjednači s cijenom koja je utvrđena u Zagrebu.  Inzistiram na smanjenju cijene kWh energije s20 na 12 lipa, te na smanjenju cijene Kw snage s 14,42 kune na 11,13 kuna, kaošto je u Zagrebu. Također i na smanjenju tzv. instalirane snage koja je uVelikoj Gorici neopravdano previsoka i ne odgovara stvarnoj instaliranoj snazi. Pa ako vrijedi pravilno jednakosti i akopremijer ne želi da se nepravedno raspoređuje dug državne tvrtke na sve, nekato pravilo prvo primijeni na primjeru Velike Gorice u kojoj građani većgodinama plaćaju

HEP-ovegubitke – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Osim toga, kad premijer Milanović govorikako će pomagati siromašnijima koji cijenu ne mogu platiti, neka ne zaboravi5.600 goričkih stanova u kojima je prosječna cijena grijanja u zimskimmjesecima i po 800 kuna već sada, bez poskupljenja od 37 posto. - A, ako gospodinu Milanoviću nije važno tkoje gdje na vlasti, pozivam ga neka to dokaže činjenicom, odnosno projektimakoji su za Veliku Goricu stopirani od kada je na državnoj vlasti Kukurikukoalicija, poput financiranja odvodnje Donjeg Turopolja iz projekta 305Hrvatskih voda- zaključio je gradonačelnik Barišić.