Na tuinformaciju, koja je došla iz Upravnog vijeća i Ravnateljstva KBC Osijek, kojemsu na čelu SDP-ovi kadrovi, reagirali su predsjednik Gradskog odbora HDZ-agrada Osijeka gospodin Damir Kramarić i član Gradskog odbora HDZ-a gradaOsijeka dr. Dražen Vidović.

Dr. Vidović jesamo potvrdio da nema niti jedne zakonske osnove da se KBC-u Osijeku sruširejting, nego da se radi o krivoj interpretaciji Pravilnika Ministarstvazdravstva, koje je jasno propisalo pod kojim uvjetima bolnice mogu dobitistatus ranga KBC-a.

I to je Osječkabolnica do 2009. ispunila, te je 2009. godine dobila status KBC-a.

PredsjednikGradskog odbora HDZ-a grada Osijeka gospodin Damir Kramarić je izjavio kako seiza cijele dimne zavjese koja se digla oko pokušaja rušenja rejtinga KBC-aOsijek krije klasična politička egzekucija nepodobnih kadrova i priprema terenaza postavljanje poslušnika iz vladajuće garniture.

U prilog tome idui smjene predstojnika Klinike za urologiju i gastroenterologiju koji suekspresno smijenjeni (inače profesori), a na njihova mjesta postavljeni kadrovis manjom znanstvenom titulom.

Nastavak sječepredstojnika Klinika slijedi na kirurgiji, neurologiji..

Navodno, postojiplan otpuštanja 500 djelatnika KBC-a i to je uznemirilo Ravnateljstvo kako i nakoji način provesti čistke, a da se ne podigne medijska prašina, te je povodomtoga i otvorena priča rušenja rejtinga KBC-a Osijek koja i treba biti paravanza navedene promjene.

Svima u Slavonijii Baranji je jasno, osim Upravnom vijeću i Ravnateljstvu KBC-a, kako bi segubitkom statusa KBC-a dogodio jedan neviđeni egzodus visokoobrazovanihkadrova, kako bi takav potez Osijek i cijelu regiju unazadio, a o kvaliteti isigurnosti zdravstvene usluge za ovaj dio Hrvatske da i ne govorimo.

Stoga vjerujemoda će zdrav razum i poštenje prevladati u Upravnom vijeću i Ravnateljstvu KBC-aOsijek, te da će se konačno započeti raditi na razvoju Osječke bolnice,usavršavanju liječničkog i zdravstvenog osoblja kako na dobrobit građana gradaOsijeka, tako i stanovnika Republike Hrvatske.