Pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a za slavonske županije i dio središnje Hrvatske Josip Šarić nastavlja neumorno obilaziti teren. Nakon Osijeka i Slavonskog Broda, ovaj put pohodio je Viroviticu i Vinkovce, gdje je održao sastanke s članicama i članovima županijskih odbora HDZ-a Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/saric-u-slavonskom-brodu-osijeku-na-eu-izborima-hdz-ce-opet-trijumfirati-i-dobiti

Osim toga, Šarić je kao izaslanik glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića sudjelovao na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka naše stranke za bivšu Općinu Vinkovci.

Prilika za mlađe snage

Na sastancima je pohvalio rad oba, pobjednička županijska odbora i istaknuo da se samo zajedništvom mogu ostvariti dobri rezultati - dajući pritom priliku i mlađim snagama u usklađenoj smjeni generacija:

- Naša Vlada, predvođena predsjednikom Andrejom Plenkovićem, ustrajno radi na poboljšanju uvjeta za život - od poticanja nataliteta kroz niz zakona i demografskih mjera poput povećanja rodiljnih naknada i programa izgradnje i obnove vrtića u ruralnim krajevima, preko stvaranja novih radnih mjesta i povlačenja EU sredstava za razvojno-socijalne projekte u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, do sufinanciranja stambenih kredita mladim obiteljima. S obzirom na zatečeno stanje, na probleme s kojima se suočavamo kao nasljeđem hrvatske ekonomske tranzicije, to je dug i mukotrpan proces, ali rezultati su već vidljivi! Primjerice, u prvih 10 mjeseci 2018. rođeno je 350 djece više nego lani!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/svaki-euro-kroz-projekt-slavonija-ulazemo-u-razvoj-istoka-hrvatske

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/savjet-za-slavoniju-baranju-i-srijem-iz-eu-fondova-osigurano-1875-milijardi-kuna

Reforma javne uprave

Šarić je naglasio i da je reformom javne uprave predviđeno povjeravanje poslova Ureda državne uprave županijama, što predstavlja i funkcionalnu i fiskalnu decentralizaciju:

- Decentralizacija je važan dio i Izbornog programa HDZ-a i Programa rada Vlade RH. Time će usluge građanima na terenu biti bolje, brže i učinkovitije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/reforma-uprave-stimulacije-za-rad-i-sankcije-za-nerad-smanjenje-broja-agencija

Konkretna pomoć Gradu Heroju

Izrazivši najdublji pijetet spram žrtve Vukovara, simbola Domovinskog rata, naglasio je da nema ministarstva ili središnjega državnog ureda koje ne radi na projektima za Grad Heroj:

- Fond za Vukovar povećan je za 50 posto, a Vlada pregovora s Europskom komisijom kako bi mu se posebnim zakonom o razvoju Vukovara omogućio drukčiji sustav olakšica i potpora nego u ostalim dijelovima RH i EU-a.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-kontinuirana-pomoc-gradu-heroju-nema-resora-koji-se-ne-bavi-potporom

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-a VINKOVACA

U svojstvu izaslanika glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića, Šarić je sudjelovao i na proslavi 29. rođendana HDZ-a za bivšu Općinu Vinkovci. Mnogobrojni naši članovi i simpatizeri okupili su se u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“, obilježivši osnutak drugog po redu ogranka HDZ-a u Hrvatskoj! Dolaskom su proslavu uveličali i potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak - izaslanik predsjednika Plenkovića, članica Predsjedništva HDZ-a te ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i, naravno, domaćini - predsjednik vukovarsko-srijemskog (županijskog) HDZ-a Dražen Milinković te gradonačelnik i potpredsjednik vinkovačkog (gradskog) HDZ-a Ivan Bosančić.