Predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković predstavio je u Opatiji - na tradicionalnom, 24. znanstveno-stručnom savjetovanju u organizaciji Hrvatskog društva ekonomista (HDE) - ekonomsku politiku Vlade za sljedeću godinu.

- Moja Vlada neće iznevjeriti dobiveno povjerenje, a ostvarivanje ciljeva rasta i razvoja temeljit ćemo na izgradnji poticajnog, jednostavnog i sigurnog poslovnog okruženja u kojem je privatni sektor nositelj ekonomskog razvoja, a država jamac provedbe načela društvene solidarnosti, partnerstva i socijalne uključenosti. U Hrvatskoj se ponovno osjeća optimizam, koji smo u višegodišnjoj krizi gotovo zaboravili, i ta promjena snažno motivira sve članove Vlade da provedemo promjene koje će osnažiti povoljne perspektive gospodarstva i svakog pojedinca - istaknuo je, između ostalog, Plenković.

http://vijesti.hrt.hr/359819/plenkovic-u-opatiji-predstavio-ekonomsku-politiku-vlade-za-2017

U pratnji čak četvorica ministara

Dolazak u Opatiju Plenković je iskoristio - kao predsjednik HDZ-a - i za susret s članovima primorsko-goranskoga županijskog odbora naše stranke. Osim njega, na sastanku su sudjelovala čak četvorica ministara: Oleg Butković (predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Primorsko-goranske županije), Gari Cappelli (predsjednik HDZ-ova Odbora za turizam), dr. sc. Tomislav Ćorić (predsjednik HDZ-ova Odbora za financije) i Zdravko Marić (nositelj naše liste u V. izbornoj jedinici na nedavnim parlamentarnim izborima).

Najveći dio sastanka bio je posvećen predstojećim lokalnim izborima (u svibnju 2017.) u kontekstu Vladinih reformi i nastavka profilacije HDZ-a u modernu narodnjačko-demokršćansku stranku desnog centra.

Daljnja profilacija i jačanje stranke

HDZ se - više je puta naglašeno - odmakao od retorike produbljivanja podjela u društvu, ali čvrsto stoji na politici ustrajne i nepokolebljive zaštite nacionalnih interesa, čemu su svi mogli posvjedočiti i na primjerima Ine ili uhićenja bivših pripadnika HVO-a u Orašju.  

- Vodimo uključivu politiku, razmatramo i uvažavamo tuđe ideje ako su korisne za Hrvatsku, ali i odlučno reagiramo na sva pitanja „na dnevnom redu“, nastojeći biti i brzi i odgovorni. Želimo biti stranka pozitivnih promjena u društvu, ali istodobno i političke stabilnosti. Kapacitet unutarnjeg i međunarodnog djelovanja danas je snažniji u HDZ-u nego ikada. Zahvaljujući daljnjoj profilaciji i jačanju stranke, uopće ne sumnjamo da će HDZ na lokalnim izborima i u Primorsko-goranskoj županiji postići još bolje rezultate nego 2013. godine - naglasio je predsjednik HDZ-a.

Ciljevi porezne reforme

Na sastanku se razgovaralo i o elementima porezne reforme, čiji je cilj osigurati stabilnost javnih financija, rasteretiti poduzetnike i građanima omogućiti više dohotke.

Na kraju, svim članovima Županijske organizacije predsjednik HDZ je čestitao na odličnom rezultatu na nedavnim parlamentarnim izborima te im se zahvalio na angažmanu tijekom kampanje. 

PLENKOVIĆ VEČERAS U BJELOVARU

Predsjednik naše stranke Andrej Plenković posjetit će večeras Bjelovar u povodu obilježavanja 27. godine osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Prvo će sudjelovati na radnom sastanku Županijskog odbora HDZ-a u maloj sali Hotela Central (Vatroslava Lisinskog 2) u 18:30 sati, a nakon toga, u 19:30 sati, na svečanoj sjednici ŽO-a u Domu kulture Bjelovar (Ivana Mažuranića 6).