Uoči skorašnjih prijevremenih izbora u Općini Strahoninec (Međimurska županija), predsjednik županijskog HDZ-a Darko Horvat i kandidat za općinskog vijećnika Vladimir Lepen održali su konferenciju za medije na kojoj su ukazali na moralnu neodgovornost kandidatkinje za načelnicu Sanje Krištofić (SDP).

Sukob interesa kao obrazac ponašanja

Horvat je naglasio da je nad brojnim dužnosnicima međimurskog SDP-a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa vodilo postupak te da su gotovo svi bili u sukobu interesa.

- Iako su kazne simbolične, ovdje se radi o moralnoj odgovornosti, odnosno osjećaju za javni interes na koji se pojedini u SDP-u toliko pozivaju. 

Vrijede li zakoni za SDP-ovce?!

Osvrnuo se i na moralnu (ne)odgovornost SDP-ove kandidatkinje Sanje Krištović. Ona je, naime, obnašala dužnost načelnice, a na tom mjestu ju je naslijedio Franjo Lehkec - koji je ponovno kandidat na prijevremenim izborima. A Krištofić je za vrijeme mandata bila u sukobu interesa! Horvat:

- Sanja Krištofić je, također, jedna od SDP-ovih dužnosnika/-ca koja je osvanula na internetskim stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa! Istovremeno je obnašala dužnost načelnice, članice Nadzornog odbora Međimurskih voda te Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb - u kojem je uredno dobivala naknadu. Vrijede li zakoni o sukobu interesa za dužnosnike SDP-a u Međimurju?! 

Simbolične kazne

Nije na odmet spomenuti i privatni biznis obitelji Krištofić i pozamašni dug na ime poreznih davanja prema državi - dodao je Horvat. Te zaključio:

- Kada su SDP-ovci u pitanju, zakoni se smiju kršiti - kazne su simbolične. No, da je kojim slučajem u pitanju član HDZ-a, o tome bi se govorilo na sva zvona!

Na izbore!

Predsjednik općinskog HDZ-a i kandidat na listi za općinskog vijećnika Vladimir Lepen pozvao je pak građane da u što većem broju izađu na izbore i daju glas dosadašnjem načelniku Franji Lehkecu.