Brojni stranački dužnosnici, članovi i simpatizeri pribivali su nedavno u Karlovcu na klauzuri u organizaciji tamošnjeg gradskog HDZ-a. Iscrpno je raspravljano o aktualnoj političkoj, gospodarskoj i socijalnoj situaciji, te aktivnostima za predsjedničke izbore na kojima će Hrvatska dobiti prvu predsjednicu u povijesti - Kolindu Grabar Kitarović. Na klauzuri su sudjelovali potpredsjednik HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić te prvi čovjek karlovačkog HDZ-a Damir Mandić.

Pogubne SDP-ove „reforme“

Gradonačelnik Jelić u svom je obraćanju istaknuo probleme s kojima se Karlovac suočava zbog destruktivnih mjera SDP-ove diletantske vlade i koje su se u konačnici dramatično odrazile (i) na gospodarsku situaciju u gradu na četiri rijeke.

- Vlada je nametnula obaveze jedinicama lokalne samouprave, a istovremeno smanjila njihova sredstva. Samo zbog najavljene porezne reforme i promjene poreznih razreda, Karlovac će osjetiti „udar“ na proračun za 2015. u visini od 15 milijuna kuna. Zabrinjavajuće je što Karlovac u sljedećoj godini neće dobiti nijedne kune kao područje posebne državne skrbi. To je sramotno!

Radna mjesta & projekti

Jelić je nazočnima predstavio mjere koje je Karlovac primoran provoditi zbog smanjenja proračuna, ali je - i pored traljavog SDP-ovog pristupa ekonomiji - najavio projekte za ovu i nadolazeću godinu! A sve s jednim hvalevrijednim ciljem - otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanja kvalitete života svojih sugrađana!

Predsjednik gradskog HDZ-a Damir Mandić predstavio je pak aktivnosti gradske stranačke organizacije te navijestio predan rad i angažman u kampanji za nadolazeće predsjedničke izbore. A kruna svih napora bit će pobjeda naše kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Domovini na ponos!