U prostorijama DVD-a u Zaboku svečano je obilježena 25. obljetnica osnutka HDZ-a u tom gradu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Mnogobrojnim članovima i simpatizerima obratili su se predsjednik zabočkog HDZ-a Petar Vrančić, prvi čovjek županijskog HDZ-a Žarko Tušek i saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević, jedan od najstarijih utemeljitelja zabočkog HDZ-a Andrija Bedeniković, prvi predsjednik gradske organizacije Željko Hrastinski i predsjednik županijske Mladeži Miroslav Ivanković.

Izdvajamo ključne poruke iz Vrančićeva, Tušekova i Miloševićeva govora:

VRANČIĆ: Rad za HDZ - rad za Zabok!

Zahvaljujem svima koji iz dana u dan doprinose radu naše stranke, a samim time i boljitku našeg grada. Također, posebnu zahvalu upućujem utemeljiteljima HDZ-a koji su u najtežim trenucima bili uz svoj narod i uz prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Oni su otvorili put prema samostalnoj i neovisnoj Hrvatskoj. 

TUŠEK: Ne možemo više promatrati uništavanje Hrvatske i Zagorja!

Snaga HDZ-a leži u činjenici da mi gledamo stvari sa srcem - stoga ne možemo mirno gledati odljev mozgova, egzodus mladih. Brojke su svakim mjesecom sve veće! Moramo pokazati složnost i odvažnost kao devedesetih kako bismo običnome hrvatskom čovjeku osigurali dostojanstvo i normalan život. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-budinscine-zbog-sdp-ove-vlasti-hrvat...

Pozivam cijelu gradsku organizaciju na dodatni napor kako bismo napokon stali na kraj katastrofalnoj politici SDP-ove i državne i županijske vlasti. Dosta je agonije!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-konjscine-iza-nas-su-odlicni-rezulta...

MILOŠEVIĆ: Bave se svojim imidžom, a ne radnim mjestima!

Danas je pred HDZ-om velika zadaća - zaustaviti negativne trendove koje je prouzročila nesposobna Milanovićeva vlada. Kada pogledamo zastrašujuće brojke o nezaposlenosti, vanjskom dugu i odlasku mladih iz Hrvatske, dolazimo do zaključka da onima koji su trenutačno na vlasti jednostavno nije stalo. Dok SDP ulaže golemi novac u PR stručnjake kako bi popravili svoj negativni imidž, HDZ je angažirao inozemne stručnjake kako bismo razradili cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja.