Vrgorac može i mora bolje! - decidirano je istaknuo za Slobodnu Dalmaciju naš mladi kandidat za gradonačelnika Rudolf Grljušić. Novo vrijeme - nova snaga. Grljušić, 28-godišnji inženjer građevinarstva, napustio je stabilan posao s mjesečnom plaćom od 38 tisuća kuna u Australiji te se na poziv obnovljenog Gradskog odbora HDZ-a Vrgorca - predvođenog novim predsjednikom Antom Markotićem - odlučio upustiti u utrku za gradonačelnika.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/ostavio-sigurnu-placu-u-australiji-kako...

Racionalizacija troškova

Odlučan i pun energije za boljitak svog grada, Grljušić je najavio hvalevrijedan čin - kada preuzme odgovornost za vođenje grada sebi će smanjiti plaću za 35 do 40 posto! A njegov zamjenik Zdravko Primorac svoju će pak dužnost obnašati volonterski.

- Radit ćemo maksimalno na racionalizaciji troškova, jer brojni naši sugrađani nemaju otkuda djeci ujutro dati pet ili deset kuna za marendu i zbog toga trebamo misliti na sve.

Osnaživanje gospodarstva…

U misiji izgradnje prosperitetnijeg Vrgorca, Grljušić će u jedno savjetodavno tijelo okupiti tamošnje poduzetnike. Osnaživanje gospodarstva - realizacija projekta poduzetničke zone Ravča i davanje nasušno potrebnog zamaha razvoju poljoprivrede.

- Planiram reorganizirati gradsku upravu i poduzeća, kako bi bili što brži i učinkovitiji servis građana. Isto tako namjeravam okupiti vrgoračke poduzetnike u savjetodavno tijelo kako bi mi pomogli u realizaciji gospodarskih projekata, poput poduzetničke zone Ravča. I na drugim područjima, posebno poljoprivrede, namjeravam koristiti savjete najpriznatijih i najboljih vrgoračkih poljoprivrednika. Sva savjetnička mjesta bit će na volonterskoj osnovi s ciljem izgradnje prosperitetnog Vrgorca!

… i skrb za branitelje

Posebnu će pak skrb naš mladi kandidat za gradonačelnika posvetiti rješavanju problema branitelja.

- Već sada mogu najaviti da ću zamoliti Davora Jovića, jednog od junaka Domovinskog rata, da uđe u moj savjetnički tim, kako bi pomogao iznaći rješenja za probleme branitelja.

Pobjednička stranka

Kao što se sjećate, našoj je stranci u Vrgorcu nedavno pristupilo više od stotinu novih članova - listom mladih! Nezapamćen uzlet jedne stranke ili liste u Vrgorcu. Plava boja - pobjednička!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/nikad-slozniji-vrgorac-zajedno-protiv-n...