Predsjedniksplitsko-dalmatinskoga HDZ-a Ante Sanader rekao je kako su ogorčeni novcem izdržavnog proračuna za plaće državnim službenicima zaduženim za izdavanjegrađevinskih dozvola. Za te je službenike, dodao je, potrebno 4,5 milijunakuna, a u državnom proračunu osigurano je samo 1,8 milijuna kuna, što znači daje ta županija zakinuta.

Sanader jeustvrdio da u državnom proračunu za iduću godinu predviđeno je 16 posto novcamanje za potrebe školstva u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a smanjen je inovac za potrebe sinjskih alkara, što je "udar na budućnost našeAlke".

Kritizirao je ito što je u proračunu zanemarena izgradnja ceste Trogir-Solin-Omiš, što će jošviše otežati promet tom cestom, koja je već sada najprometnija u Hrvatskoj iljeti se na njoj stvaraju kilometarske gužve i višesatni zastoji.

Istaknuo je dasu svoje primjedbe u vezi s novcem iz državnog proračuna za 2013. godinu kojije namijenjen Splitsko-dalmatinskoj županiji dostavili ministrima i saborskimzastupnicima iz te županije te kako od njih očekuju da se zauzmu i uklone te nedostatkeu proračunu prije njegova prihvaćanja.