Završena je još jedna - 8. po redu - tradicionalna akcija ,,Svi na maturalni ples'’ koju je organizirala Zajednica žena HDZ-a ,,Katarina Zrinski'’ Međimurske županije za učenike čiji su roditelji slabijeg imovnog stanja.

Pomoć za više od 700 maturanata!

Na konferenciji za medije inicijatorica akcije, saborska zastupnica (i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Međimurske županije) Sunčana Glavak zahvalila je svim donatorima koji su se i ove godine uključili u akciju i pomogli učenicima 6 čakovečkih srednjih škola.

- U osam godina prikupljeno je više od 75.000 kuna. Stoga je nešto više od 700 maturanata, zahvaljujući ovoj akciji, imalo priliku priuštiti si maturalnu večer.

Konferenciji su nazočili ravnatelji 5 čakovečkih srednjih škola, a posebne zahvale upućene su tvrtki Đurkin koja od samih početaka sudjeluje u akciji, tvrtki Sobočan iz Murskog Središća, Josipu Lepen iz Podturna, Rudolfu Marciušu iz Euroherca te Gradu Prelogu koji podržava akciju.

Izvrsni uspjesi učenika

Sunčana Glavak naglasila je i kako su škole u Međimurskoj županiji prepoznate po brojnim izvrsnim rezultatima i uspjesima njihovih učenika na državnoj razini.

- Akcija „Svi na maturalni ples“ prepoznata je i na najvišim stranačkim razinama te je uvrštena u nacionalni program Zajednice žena kao jedinstvena.

U ime šest čakovečkih srednjih škola zahvalio se ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka.

- Oni koji ne rade u školi ne znaju kako se ta djeca osjećaju kad ne mogu dijeliti radost sa ostatkom razreda. Da i jedan od ovih 43 učenika nije mogao sudjelovati na maturalnoj večeri, bila bi velika šteta.

Ovo je još jedna akcija u nizu brojnih humanitarnih i kulturnih aktivnosti koje pokreću naše neumorne stranačke kolegice iz Zajednice žena HDZ-a ,,Katarina Zrinski'' u Međimurju.

Izvor: emedjimurje.rtl.hr, mnovine.hr