„Umjesto da javnaadministracija bude efikasan i brz servis gospodarstvu, da pomaže razvojutvrtki na domaćem i stranom tržištu, događa se upravo suprotno. Nedopustivo jeda se u ionako teškoj gospodarskoj situaciji dodatno odmaže hrvatskimpoduzećima“ – istaknuo je Horvat govoreći o temi „Gospodarska situacija u RH sosvrtom na Međimurje“.

„Uvođenjem novih opterećenjai rastom troškova u poslovanju, međimurski poduzetnici gube konkuretnost natržištu. Njihovi proizvodi i usluge postaju sve skuplji, a troškovi bi uskoromogli premašiti financijsku dobit. Zbog loših poteza i tromosti Vlade RH ižupanijske vlasti, ugrožen je prosperitet međimurskih tvrtki – zaključio jeHorvat.

Saborska zastupnica HDZ-aSunčana Glavak u svom je obraćanju novinarima rekla da opet nije dobila odgovormeđimurskog župana na pitanje o investicijama u Međimurju koje će sefinancirati iz državnog proračuna u 2013. godini.

„Od 6 milijardi i 700milijuna kuna, koliko je predviđeno proračunom za investicije u ovoj godini, nemože se iščitati nijedna koja se odnosi na Međimursku županiju. Ono što se pakjasno vidi jest podatak da Međimurci imaju gotovo najmanji prosjek plaće uHrvatskoj, tek 3.736kn u odnosu na 5.541kn kolika je prosječna plaća nadržavnoj razini. Isto tako, jasno se vidi rast nezaposlenosti od 19,1% u 2012.godini. Trenutačno je u Međimurju 8040 nezaposlenih, što je usporedbe radi, višenego što ima stanovnika u Prelogu i okolnim naseljima. Kako unijeti optimizammeđu poduzetnike od kojih očekujemo ulaganja kad Županija nema vizijugospodarskog razvoja.“ – istaknula je zastupnica Glavak.

Saborski zastupnik HDZ-aDomagoj Ivan Milošević, koji je danas boravio u Međimurju, poručio je daHrvatsku iz teške gospodarske situacije može izvući samo privatni sektor iVlada koja će se baviti gorućim problemima društva, a ne sama sobom.

„Hrvatska demokratskazajednica svojim inicijativama u Saboru stalno daje potporu privatnom sektoru,predlažući da se plaćanje PDV-a vrši tek nakon naplate potraživanja i da se udržavnom proračunu mora osigurati novac za poticanje obrtništva, te malog isrednjeg poduzetništva.“

Kao jedan od golemihpropusta i loših poteza sadašnje Vlade, zastupnik Domagoj Ivan Miloševićspomenuo je promjenu trase željezničke pruge Rijeka-Zagreb-Budimpešta, zbogčega Hrvatska ne može iskoristiti svoj geostrateški položaj, a osobito će setaj gubitak odraziti u Međimurju.