Na konferencijiza novinare u Puli Roce je ocijenio da ni koalicijska vlast ni dugogodišnjaIDS-ova vlast u Istri već dvadeset godina nije donijela bitne razvojne projekteili kapitalne investicije.

"Kukurikukoalicija odlučila se za dva kandidata za istarskog župana, što smatramoprijevarom građana koji zapravo glasuju za istog. Svađa među njima je velikafarsa", rekao je Roce i dodao da su SDP i IDS sada, kad nemaju kogaprozivati jer su zajedno na vlasti, počeli optuživati jedni druge.

Po njegovimriječima, gotovo u pravilu prije lokalnih izbora "izmisle se afere iumjetni sukob sa Zagrebom, što zasigurno nije u korist građana".

"Kukurikukoalicija sve više centralizira zemlju i sve se manje spominje Istra, a sveviše regija zapadni Kvarner", istaknuo je Roce i podsjetio da je Istradobila status županije u vrijeme pokojnog predsjednika Franje Tuđmana.

Istra i daljetone, a o gospodarskim projektima, poput izgradnje bolnice, institucija zastarije i nemoćne, programu za mlade i poslovnim zonama sve se manje govori,istaknuo je Roce.