HDZ nastavlja sa sjajnim pobjedama! I u Šibeniku! Na izborima za mjesne odbore i gradske četvrti građani su se listom opredijelili za našu stranku. SDP - hametice poražen! Od ukupno 29 mjesnih odbora, HDZ je trijumfirao u 22! A SDP „čak“ u - jednom.

Od 16 gradskih četvrti, HDZ je apsolutno pobijedio u čak devet (Baldekin 2, Crnica, Građa, Jadrija, Meterize, Plišac, Šubićevac, Varoš i Vidici), a u još njih pet postoji mogućnost koaliranja. Tako da će rezultati zacijelo biti još dojmljiviji. 

228 od 337 mandata

O kakvom je uspjehu riječ, govori i podatak da je HDZ pobijedio u mnogim kvartovima koji su slovili kao SDP-ove utvrde. Primjerice, Baldekin 2

Izraženo u ukupnom broju mandata, još je jasnija slika naše pobjede - HDZ je s koalicijskim partnerima dobio ukupno 228 od 337 mandata. Odnosno - 67,65 posto! SDP je pak „zaslužio“ 28 mandata ili - 8,3 posto. Brojke su neumoljive! 

PAUK: SDP-ov debakl!

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a (i šibensko-kninski župan) Goran Pauk ne bez ponosa je za hdz.hr istaknuo da je naša stranka ostvarila mnogo bolji rezultat nego na prošlim mjesnim izborima, a SDP je jednostavno - „pometen“! 

- Rezultat kao nikad dosad! Trijumf je najbolji pokazatelj rada šibenskog HDZ-a. Plavoj smo boji vratili Grebašticu, Brodaricu i Žaborić, a neke gradske četvrti koje su nazivane „lijevim bastionima“ sada su u plavoj boji! Još jedan primjer - predsjednik gradskog SDP-a Franko Vidović u svoj četvrti uopće nije uspio sastaviti listu, dok je njegov potpredsjednik u svojoj četvrti - izgubio! 

BURIĆ: Srušen mit o „urbanim sredinama“!

I gradonačelnik dr. Željko Burić iznimno je ponosan na ostvarene rezultate, a posebno naglašava da je - nakon ovih izbora - i u Šibeniku srušen mit o tome da „SDP pobjeđuje u urbanim sredinama“:

- I činjenica da smo izašli na izbore za sve mjesne odbore i gradske četvrti, dakle na njih ukupno 45, dovoljno govori o snazi i organiziranosti HDZ-a. Na prošlim je izborima SDP „dokazivao“ da je „pobijedio u gradu“, a sada je evo HDZ trijumfirao u većini gradskih četvrti. Čak i u onima u kojima nikad nismo bili na vlasti! 

KULUŠIĆ: Partijsko licemjerje

Predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a Ante Kulušić osvrnuo se pak na ispra(z)nu priču o „slaboj izlaznosti“ koju prodaju oni koji se ne mogu pomiriti s nezaustavljivim trendom rasta HDZ-a - posebno u tzv. urbanim sredinama: 

- SDP se prije četiri godine hvalio rezultatima na mjesnim izborima premda je izlaznost bila - ista. No ništa nas više ne može začuditi od Milanovićevih sljedbenika! Ovi su rezultati odraz i lošeg rada Kukuriku vlade. Koalicija SDP-a i HNS-a je „potonula“ u Šibeniku.