U dupkom punoj višenamjenskoj dvorani Grada Vrgorca predstavljena je šestosveščana kolekcija „Tuđmanov arhiv: Korespondencija predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana od 1990. do 1999. godine“, koju je uredio prof. dr. Miroslav Tuđman - naš saborski zastupnik i sin prvog hrvatskog predsjednika. Uz prof. dr. Tuđmana, ovu su knjigu - sastavljenu od autentičnih dokumenata iznimne povijesne vrijednosti - okupljenima predstavili predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač i član Predsjedništva Kluba utemeljitelja Tomislav Družak.

Za ponosni Vrgorac!

Knjiga je kapitalno djelo novije hrvatske povijesti, a obuhvaća korespondenciju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana sa stranim državnicima od 1990. do 1999. Brojne prisutne je pozdravio domaćin - budući gradonačelnik Vrgorca Rudolf Grljušić. 

Prof. dr. Tuđman potom je iskazao snažnu potporu našemu kandidatu i Domoljubnoj koaliciji na pobjedničkom putu uoči lokalnih izbora u Tinovu gradu.

- Oči Hrvatske uperene su u vas! Povedite Hrvatsku iz Vrgorca u pobjedu i promjene - budite naš svjetionik! 

Vrgorac - izvorište promjena!

Snažne riječi potpore potom je uputio Milan Kovač. Upravo u Vrgorcu - pobjedom mladog Grljušića - započinje impuls koji će Hrvatskoj nagovijestiti promjene za gospodarski oporavak.

- Pred Hrvatskom je ogroman izazov - pred vama je velika odgovornost. Iz Vrgorca će krenuti onaj impuls koji će Hrvatskoj nagovijestiti promjene! Imamo posla s politikom koja ne preza ni od korištenja tajnih službi i policije kako bi opstala na vlasti. Zato sam ponosan na vas, ovdje u Vrgorcu, što ste se pod okriljem Domoljubne koalicije odlučili suprotstaviti takvoj politici.

KRAJ „DETUĐMANIZACIJE“

„Tuđmanov arhiv“ - istinski nakladnički pothvat - već je predstavljen u brojnim gradovima diljem Lijepe Naše. Širenje istine o prvom hrvatskom predsjedniku, koja se jasno može iščitati iz autentičnog prikaza suradnje dr. Franje Tuđmana sa stranim državnicima - privlači tisuće ljudi te do posljednjeg mjesta ispunja i najveće dvorane. U Hrvatskoj se iznova budi duh istog onog zajedništva koji je u hrvatskom narodu vladao 90-ih godina.

Križevci:

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/krizevci-obiljezeno-cetvrt-stoljeca-hdz-i-predstavljen-tudmanov-arhiv

Slavonski Brod:

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-tudmanov-arhiv-u-slavonskom-brodu-autenticni-dokumenti-povijesne-vrijednosti

Dubrovnik: 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/tudmanov-arhiv-u-dubrovniku-vise-nitko-nece-moci-improvizirati-povijest

Karlovac:

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/tudmanov-arhiv-u-karlovcu-prvi-hrvatski-predsjednik-imao-je-beskrajno-povjerenje-u

Split:

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/tudmanov-arhiv-u-splitu-dr-tudman-najveca-licnost-nase-povijesti

Veliko Trgovišće:

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/dr-tudman-je-ostvario-san-hrvatskog-naroda-slobodnu-i-neovisnu-hrvatsku

Zagreb:

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-tudmanov-arhiv-ruse-se-sve-optuzbe-protiv-prvoga-hrvatskog-predsjednika

Virovitica:

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/tudmanov-arhiv-autenticnim-dokumentima-protiv-povijesnih-falsifikata