Trgovački lanci radisamopromocije pokušavaju stvoriti klimu stabilnosti cijena, no u konačnici noviprijevremeni Kukuriku porez je tijekom povećane potražnje u blagdanskom ozračjuveć ugrađen u krajnje cijene proizvoda.

Uistinu je žalosna činjenica da nakon cjelogodišnjegosiromašenja građana poreznom agresijom - povećanjem PDV-a i trošarina,poskupljenja struje, plina, cestarina, hrane i grijanja, istog dana Nove godinezbog smanjenja poreza pojeftinjuju krznene bunde, dragulji, skupi nakit, dragokamenje i uvozni automobili, a poskupljuje domaće mlijeko i kruh.

Gubitak za proračun od ukidanja poreza na luksuzneće biti veliki, ali će zato dobitak od PDV-a na kruh, mlijeko i lijekove bitiogroman, što upućuje na činjenicu da ova vlast uporno otima siromašnima kako bibogati bili još bogatiji.  

Uvjeravajući građane kako nam je zapravo dobro ali datoga očito još nismo svjesni, neizbježno navodi na zaključak da nas u 2013. godiničeka uz već najavljeni porez na nekretnine, daljnji nastavak porezne agresije.Stoga, u situaciji galopirajuće nezaposlenosti i porasta siromaštva apeliramojoš jednom na Vladu da preispita svoju odluku o prijevremenom ukidanju nultestope PDV-a, jer ta odluka predstavlja direktan udar na najranjivije kategorijegrađana.  

Goran Soldo

tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo