U Sesvetama je obilježena  23. obljetnica osnivanja 144. brigade Hrvatske vojske. Program obilježavanja otpočeo je misnim slavljem u pastoralnom centru župe Svih Svetih, kojeg je predvodio mons. Valentin Pozaić. Obilježavanje je nastavljeno polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.

Obljetnici su uime HDZ-a nazočili predsjednik sesvetskog HDZ-a Ante Plazonić, predsjednik zagrebačkog Odbora za branitelje HDZ-a Zoran Piličić, predsjednik zagrebačke Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ umirovljeni general Željko Glasnović, potpredsjednik Odbora za branitelje HDZ-a pukovnik Ratko Dragović-Klek, brigadir u mirovini Drago Horvat, potpredsjednik HDZ-ova Odbora za Hrvate u BiH brigadir Ivan Rašić, tajnik Odbora za branitelje Josip Vidović i predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje Donje Dubrave Ante Tandara.

I život za Hrvatsku!

Brojnim prisutnim braniteljima i njihovim obiteljima pozdravno slovo uputio je predsjednik sesvetskog stranačkog ogranka Ante Plazonić (ujedno i predsjednik Udruge ratnih veterana 144. brigade), podsjećajući na žrtvu naših junaka koja nikada ne smije biti zaboravljena.

- Naša 144. ratna brigada diči se s jednim od najdužih ratnih putova u HV-u, a žrtva pripadnika brigade koji su položili život za slobodu Domovine nikad ne smije biti zaboravljena. Naša djeca zaslužuju znati istinu, stoga stalno moramo govoriti o herojima Domovinskog rata i bitkama u kojima su sudjelovali.

Na svim ratištima

Brigada je svoja vatrena krštenja imala od Siska i Banovine, sinjsko-drniškog pa sve do južnog bojišta. Ukupno 1.586 branitelja s područja tadašnje općine Sesvete priključilo se u listopadu 1991. obrani države, dok je kroz ovu brigadu do 1995. prošlo čak 6.632 ljudi. Neprocjenjiva je žrtva ovih junaka, naših branitelja, i u oslobodilačkoj operaciji „Oluja“. Zbog njih danas imamo neovisnu, samostalnu i slobodnu Hrvatsku!