ČlanoviHrvatske demokratske zajednice, na čelu s predsjednikom splitske organizacijePetrom Škorićem i tajnikom županijskog HDZ-a Antom Mihanovićem, danas suposjetili grobove osnivača HDZ-a Milivoja Višića i bivšeg gradonačelnikaZvonimira Puljića.

Milivoj Višićbio je ugledni splitski odvjetnik koji nije krio svoje hrvatstvo pa je uosamnaestoj godini bio dio Križnog puta. Do osnutka Hrvatske više puta je biozatvaran i progonjen od vlasti, a kada je stvorena prilika za jedinstvenu isamostalnu Hrvatsku - bio je jedan od prvih koji su digli glas za HDZ.

PredsjednikPetar Škorić je u svojem obraćanju približio mlađima zasluge koje pripadajuZvonimiru Puljiću, od one da je bio prvi zapovjednik Kriznog štaba Split ipredsjednik Izvršnog vijeća općine Split kao i da je po oslobođenju Knina biopovjerenik Vlade za taj grad. U ime HDZ-a odradio je i mandat kao predsjednikGradskog vijeća, ali i kao gradonačelnik drugog najvećeg grada u Hrvatskoj.Nažalost, preminuo je 1. rujna 2009. u svojem domu na Braču.

Tradicijuobilaska grobova preminulih priznatih članova HDZ-a pokrenuo je upravo ZvonimirPuljić prije četiri godine netom pred proslavu godišnjice osnutka splitskogHDZ-a. Brojka od dvadeset istaknutih članova HDZ-a garantira da će se ovatradicija zasigurno i nastaviti u budućnosti.