Fokusirani na Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja! * U realizaciji će nam pomagati - na dobrobit svih Vrgorčana i Vrgorčanki - eminentni stručnjaci poput Ivane Maletić, Gorana Marića, Andreja Plenkovića ili Marijane Petir i vertikale Županija - buduća vlada RH - Europski parlament! * Najugledniji Vrgorčani poput Danka Tolića, Davora Jovića ili dr. Nade Jelavić listom su stali uz naš program te na taj način odlučili pomoći svom gradu! * Vrgorčani su premudri da bi nasjedali na uvezene metkovske štosove i prljavu kampanju! * Vlada je zaustavila sve razvojno-investicijske i infrastrukturne projekte u našem gradu! * Izmjenama zakona o porezu na dohodak i brdsko-planinskom području - uz prešutnu asistenciju pokrovitelja MOST-a Ive Josipovića - našem gradu oduzela je gotovo 40 posto proračuna! * Vratio sam se iz Australije kako bih zajedno sa svojim stručnim timom i koalicijom „Zajedništvom ZA ponosni i prosperitetni Vrgorac“ pomogao svom gradu! - istaknuo je, među inim, budući gradonačelnik Vrgorca Rudolf Grljušić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju. Intervju prenosimo u cijelosti:

Što poručujete biračima? 

Zahvalio bih se svojim sugrađankama i sugrađanima što prepoznaju predani rad obnovljenog HDZ-a i naše koalicije „Zajedništvom ZA ponosni i prosperitetni Vrgorac“, a odbacuju prljavu kampanju, jeftinu demagogiju i podcjenjivačke opsjene koje - u nedostatku bilo kakvog programa - pokušava prodati gradonačelnik Metkovića preko svoje vrgorske ispostave. 

Ali, mi nemamo vremena baviti se njihovim nervoznim provokacijama budući da smo fokusirani na Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja u čijoj će nam realizaciji - na dobrobit svih Vrgorčana i Vrgorčanki - pomagati eminentni stručnjaci poput Ivane Maletić, Gorana Marića, Andreja Plenkovića ili Marijane Petir i vertikale Županija - buduća vlada RH - Europski parlament. Upravo je ta vertikala dodatno jamstvo da ćemo dovršiti stare projekte od interesa za naš grad i realizirati one nove. 

Razumljiva mi je nervoza povjerenika metkovskog MOST-a Ante Pranića, ali mi zbilja nismo krivi što im „pomaže“ jedino Božo Petrov. Nismo im krivi ni za to što su najugledniji Vrgorčani poput Danka Tolića, Davora Jovića ili dr. Nade Jelavić listom stali uz naš program te na taj način odlučili pomoći svom gradu. Zamislite, pristaše MOST-a nas napadaju zato što će nam gospođa Maletić pomagati u povlačenju novca iz EU fondova!? Toliko o njihovom odnosu prema vlastitom gradu. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-vrgorca-maletic-i-grljusic-na-tribin...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-general-krsticevic-zajednistvom-z...

Kako ćete ih uvjeriti da ste nositelji promjena na bolje s obzirom da je dugogodišnji bivši gradonačelnik iz HDZ-a?

Ne trebamo ih mi uvjeravati - naši sugrađani i sugrađanke sami vide tko predano radi na dobrobit Vrgorca i ima ozbiljan program, a tko se bavi nečijim tuđim interesima. Vrgorčani su premudri da bi nasjedali na uvezene metkovske štosove i prljavu kampanju, jer oni jako dobro znaju da je trenutačna Vlada zaustavila sve razvojno-investicijske i infrastrukturne projekte u našem gradu te da je izmjenama zakona o porezu na dohodak i brdsko-planinskom području - uz prešutnu asistenciju pokrovitelja MOST-a Ive Josipovića - našem gradu oduzela gotovo 40 posto proračuna. Ne bez ponosa ponavljam: kroz vertikalu Grad Vrgorac - Splitsko-dalmatinska županija - buduća vlada RH - Bruxelles završit ćemo započete projekte i realizirati one nove.  

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-zajednistvom-za-ponosni-vrgorac-d...

Što ste Vi osobno po struci, koliko Vam je godina, gdje radite?

Diplomirao sam na studiju Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu. Imam 28 godina, a nedavno sam se vratio iz Australije, gdje sam radio u obiteljskoj tvrtki, kako bih zajedno sa svojim stručnim timom i koalicijom „Zajedništvom ZA ponosni i prosperitetni Vrgorac“ pomogao svom gradu. Osim dragocjenih iskustva iz uređene države poput Australije, itekako ću iskoristiti i znanja o funkcioniranju jedinica lokalne samouprave koja sam stekao stažirajući u Odjelu za prostorno uređenje SD županije.   

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/ostavio-sigurnu-placu-u-australiji-kako...

Je li istina da se zaposlenici gradske uprave ne usuđuju javno podržavati izborne suparnike Domoljubne koalicije u strahu od odmazde?

Ponovit ću još jednom: ne kanimo gubiti vrijeme na prljavu kampanju naših sve nervoznijih i sve agresivnijih konkurenata. Zasukali smo rukave. Za razliku od njih koji se već danima bave raspodjelom fotelja u gradskim institucijama i upravi, mi svu svoju energiju ulažemo u građenje zajedništva, okupljanje stručnjaka i Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja Vrgorca. Čini se da naši konkurenti i nemaju pametnijeg posla nego dijeliti ljude na „naše“ i „njihove“. No tako je kad nemaš nikakav program i kad ti „pomaže“ već notorni metkovski gradonačelnik.