U povodu obilježavanja 93. godišnjice rođenja dr. Franje Tuđmana, zajedničko izaslanstvo osječko-baranjskog HDZ-a i Povjerenstva osječkog Gradskog odbora HDZ-a - predvođeno Ivanom Radićem - položilo je jučer na Trgu Slobode u Osijeku vijenac i zapalilo svijeće ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju naše stranke. Izaslanstvo su činili potpredsjednik županijskog HDZ-a (i gradonačelnik Valpova) Leon Žulj, članica Povjerenstva osječkog GO HDZ-a (i gradska vijećnica) Marija Vrkić i predsjednik županijske Mladeži Domagoj Mikulić.

Ostvario je hrvatski san

Radić i Žulj su istaknuli da je dr. Tuđman velika povijesna ličnost. Utemeljio je modernu hrvatsku državu i ostvario san hrvatskog naroda. 

Donosimo njihove ključne poruke:

RADIĆ: Najdominantnija ličnost u našoj povijesti!

Uloga dr. Tuđmana nepravedno je zanemarena u hrvatskom društvu. O prvom hrvatskom predsjedniku treba neprestano pričati da bismo razumjeli njegovu politiku. Dr. Tuđman najdominantnija je ličnost u hrvatskoj povijesti! Bio je državnik koji je u teškim vremenima poveo Hrvatsku u osamostaljenje.

ŽULJ: Državnik s povijesnom misijom! 

Svjedočimo dubokim ideološkim podjelama u društvu - nismo raščistili s prošlošću. Tuđmanov cilj bila je pomirba hrvatskoga naroda - smatrao ju je preduvjetom za uspostavu samostalne hrvatske države. Mnogi nisu željeli razumjeti njegovu misiju, stoga su hrvatsko društvo svjesno „detuđmanizirali“! Posljedice toga, nažalost, osjećamo i danas.