Članice i članovi zagorskog HDZ-a svake se godine na blagdan Svih svetih okupljaju u Velikom Trgovišću, rodnom mjestu dr. Franje Tuđmana, kako bi s trajnom zahvalnosti odali počast prvome hrvatskom predsjedniku te utemeljitelju suvremene hrvatske države i naše stranke.

Tako su i ovoga 1. studenog predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, predvođeni predsjednikom Žarkom Tušekom, i Zaklade hrvatskoga državnog zavjeta (ZHDZ) tradicionalno zapalili svijeće i položili vijenac uz bistu pokraj rodne kuće dr. Tuđmana, a pridružili su im se član Predsjedništva HDZ-a Željko Turk i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku Stjepan Adanić.

Mjesto u povijesti sve veće i sjajnije

- Surađivao sam s predsjednikom Tuđmanom od prvog dana i mogu reći da je to velikan koji je nosio breme hrvatskog naroda na svojim plećima i koji je znao i uspio u nemogućim uvjetima, u nepovoljnim i međunarodnim i unutarnjim okolnostima, stvoriti hrvatsku državu. To se osobito vidi danas kada, s protokom vremena, njegovo mjesto u povijesti postaje sve veće i sve sjajnije - poručio je Adanić.

Najveći sin naše zagorske grude

Dr. Tuđman najveći je državnik u slavnoj hrvatskoj povijesti i, kako mi HDZ-ovci uvijek ističemo, najveći sin naše zagorske grude - istaknuo je Tušek:

- Iz dana u dan osnažuje spoznaja o odvažnosti, ali i državničkoj mudrosti poteza koje je dr. Tuđman vukao u to doba ponosa i slave. Njegovo vizionarsko djelo i žrtvu hrvatskih branitelja nikada nećemo zaboraviti!