Osječko-baranjska Akademske zajednice HDZ-a „ Ante Starčević“ i županijsko Povjerenstvo za znanost i obrazovanje naše stranke organiziraju - u suradnji s osječkom podružnicom Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskim društvom za bolesti glave i vrata Slavonije i Baranje - seriju javnih predavanja pod nazivom „Prevencijom do zdravlja“. 

Predavanja se održavaju diljem županije s ciljem da se Slavonce i Baranjce upozna s preventivnim liječenjem te spriječe ili barem umanje posljedice pojedinih bolesti. Stoga je Akademske zajednice HDZ-a okupila 22-oje istaknutih stručnjaka s područja medicine i zdravstva, veterine, prehrambene tehnologije, nutricionizma i poljoprivrede, a među kojima je čak 19 sveučilišnih profesora!

Pripreme za veliki simpozij

Predsjednik županijske Akademske zajednice prof. dr. sc. Srećko Tomas (Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku) istaknuo je alarmantne brojke da oko 20 tisuća građana u Hrvatskoj umire od bolesti koje su se ranim otkrivanjem mogle liječiti:

- Potrebno je, stoga, potaknuti građane da u što većem broju sudjeluju na tribinama, jer osim samih predavanja, mogu dobiti i odgovore na sva svoja pitanja. Najavio bih da pripremamo i veliki simpozij najesen u Osijeku, a na kojem će sudjelovati i svi predavači s naših tribina. Pozivam sve zainteresirane da se uključe u predlaganje tema jer svako je mišljenje dobrodošlo!

Misija se nastavlja

Predstavnici Akademske zajednice pozivaju i ostale stručnjake da im se - neovisno o (izvan)stranačkoj pripadnosti - pridruže u ovoj javnozdravstvenoj inicijativi te ponude vlastita predavanja. 

Zdravstveno-edukativna predavanja do sada su održana u Belišću, Valpovu i Čepinu, a već su najavljena za Našice i Erdut. Sinoć je tribina održana u Osijeku na temu osteoporoze i bolesti ovisnosti. Svaka čast!