Još jedna hvalevrijedna društveno korisna akcija međimurskog HDZ-a. Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Međimurske županije i ove je godine organizirala hvalevrijednu društvenokorisnu akciju za dobrobit zajednice.Uspješno je, naime, realizirana šesta po redu akcija pod nazivom „Svi na maturalni ples“ - prikupljena su sredstva kojima je omogućen odlazak na maturalni ples za 61 učenika iz šest čakovečkih srednjih škola. A trudom i zalaganjem međimurskih „Katarina“ u šest godina pomognuto je 600 učenika - maturanata čakovečkih srednjih škola čiji roditelji, zbog teške socijalne situacije, nisu bili u mogućnosti platiti maturalnu večer.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/dobrota-i-humanost-svim-ucenicima-u-cak...

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Međimurske županije Sunčana Glavak na konferenciji za novinare - u povodu uspješno realizirane akcije - istaknula je golemu pomoć ravnatelja škola.

- Putem dopisa srednje čakovečke škole dostave nam broj djece kojima treba pomoć, a liste su anonimne - ne želeći da i jedno dijete bude stigmatizirano. Akcija je zamišljen da nikoga ne reklamira, nego da se isključivo pomogne. Kroz šest godina neki od njih su završili fakultete i zato zahvaljujem ravnateljima škola koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama i brinu za našu djecu pa i na ovakav način.

A ravnatelji čakovečkih srednjih škola pozdravili su ovaj iznimno koristan projekt - koji će se nastaviti i nagodinu.

Više možete pročitati na linku:

http://medjimurjepress.net/kultura-i-obrazovanje/pomoc-61-ucenika-iz-6-c...

FOTO: Međimurje Press