Na početku svog mandata, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) izravno je pomogao vukovarskim obiteljima osiguravši besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/penava-ispunio-obecanja-ucenicima-udzbe...

Prošlog je pak tjedna, zahvaljujući upornom radu i zalaganjem na dobrobit građana, iznašao način kako uspostaviti redovite isporuke toplinske energije u više zgrada u ulicama Dunavska 5 i Dunavska 7. Riješio je problem do kojeg je došlo jer država - u čijem su vlasništvu spomenuti stanovi - nije poštivala svoje obveze i plaćala nagomilani dug. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-dok-drzava-ne-placa-svoje-dugove-...

Put do oporavka!

Krajem listopada, Penava je nastavio niz i Gradu Heroju ponovno donio dobre vijesti. Ispunio je još jedno predizborno obećanje - potpisao je i uručio osam ugovora o dodjeli bespovratnih potpora u iznosu od 10 tisuća kuna za osnivanje obrta. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/penava-preuzeo-kljuceve-grada-prioritet...

- Obrtništvo i malo poduzetništvo treba poticati - u vrijeme krize i jedno radno mjesto puno znači. Vukovarci se i dalje mogu javiti na javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora koji je otvoren sve dok se ne iskoriste svih 300 tisuća kuna koje su za tu namjenu osigurane u gradskom proračunu za 2014. - istaknuo je Penava.

Ali, to nije sve…

Sljedeći korak u realizaciji HDZ-ova koalicijskog programa gospodarskog oporavka i zapošljavanja Vukovara jest iznajmljivanje prostora u Ulici dr. Franje Tuđmana obrtnicima po cijeni od kune (!) kako bi se u samome gradskom središtu stvorila „Obrtnička ulica“. O Penavinim se uspjesima počelo govoriti i na nacionalnoj razini, o čemu u nastavku možete pogledati prilog iz Dnevnika Nove TV: