Cilj saborskog Odbora za obranu je pronaći pravu istinu te da se javnosti točno kaže s kojim to danas resursima raspolažemo koji štite naše nebo te da vidimo je li to bio skandal i najveća prevara i pljačka, koja je bila omogućena od strane tadašnjih najviših hrvatskih dužnosnika! - istaknuo je, između ostalog, saborski zastupnik (i potpredsjednik saborskog Odbora za obranu) na jučer održanoj konferenciji za novinare u Virovitici u povodu pisanja hrvatskih medija o remontu vojnih zrakoplova tipa „MiG 21“, a koji je obavljen u Ukrajini za mandata Milanovićeve vlade.

Donosimo ključne poruke saborskog zastupnika Đakića:

Na vrijeme upozoreno!

O ovoj problematici raspravljali smo na 35. tematskoj sjednici Odbora za obranu - kojom je predsjedao predsjednik Tomislav Ivić, današnji zamjenik ministra obrane - kada smo jasno istakli da mnogo stvari u vezi remonta nisu jasne i da se ne mogu doznati. Za samo ugovaranje posla tada se govorilo da je transparentno, a danas smo u sumnji da su nam nakon remonta poslani jemenski Mig-ovi. Da stvar bude gora, 11. prosinca 2014. - kada je održana ta tematska sjednica saborskog Odbora za obranu - jasno je ukazan problem kvarova zrakoplova, koji su se događali za vrijeme njihova testiranja.

Što je ugovoreno?

Nama je kazano kako je tada najviša delegacija MORH-a bila u Ukrajini, koja se išla uvjeriti kako se obavlja remont tih zrakoplova. Pitanje je zapravo, što je ugovorom ugovoreno, što nam je isporučeno, kakva nam je popratna dokumentacija dostavljena te jesu li neki od zrakoplova pet godina stariji nego što piše u dokumentaciji. Kada se vidjelo da se s remontom kasni, kada se vidjelo da su zrakoplovi neispravni, a jedan od njih se srušio, pitanje je zašto su tada o tome svi dužnosnici šutjeli. Što su povodom toga obavili Vojno-sigurnosna služba, kriminalistička policija i njezin načelnik koji je bio član Povjerenstva, u stvari postavljam pitanje zašto se godinama skrivala istina o tome da remont nije kvalitetno obavljen, o čemu je sve znao i tadašnji ministar obrane.

Utvrditi istinu

Cilj saborskog Odbora za obranu je pronaći pravu istinu te da se javnosti točno kaže s kojim to danas resursima raspolažemo koji štite naše nebo te da vidimo je li to bio skandal i najveća prevara i pljačka, koja je bila omogućena od strane tadašnjih najviših hrvatskih dužnosnika. Te jesu li bili direktno upleteni u skandal.

O konferenciji za novinare više pročitajte na linku:

http://www.icv.hr/2016/03/josip-dakic-saborski-zastupnik-potredsjednik-s...