Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) još je jednom dokazao da je pravi izbor za stanovnike Grada Heroja. Upornim radom i zalaganjem na dobrobit građana, osigurao je da Tehnostan uspostavi redovitu isporuku toplinske energije u više zgrada u ulicama Dunavska 5 i Dunavska 7. 

Toj je gradskoj tvrtki, naime, račun bio blokiran zbog duga od oko 7 milijuna kuna spram distributera plina Prvo plinarsko društvo (PPD), dok istodobno država - u čijem su vlasništvu spomenuti stanovi - duguje oko 12 milijuna Tehnostanu! U prijevodu: zbog nemara države i njenoga nekorektnog odnosa prema Vukovaru, stanari su morali niz dana provesti pokraj hladnih radijatora. Sve dok stvari u svoje ruke nije preuzeo Penava!

Problemi se rješavaju radom!

Sadašnja se gradska vlast neće igrati s problemima, već će ih rješavati! - poručio je Penava na izvanrednoj konferenciji za medije koju je sazvao nakon postignutog dogovora:

- Želim izvijestiti sugrađane da je zahvaljujući iznimnim naporima, dobroj volji i brizi za Vukovar postignut dogovor između Grada Vukovara i PPD-a, na čelu s direktorom Pavom Vujnovcem, o deblokadi žiro-računa Tehnostana, što će omogućiti normalno poslovanje tvrtke i tople stanove u našem gradu.

Država ne mari za Vukovar

Nakon što se zahvalio svojim sugrađanima na strpljenju, Penava je zaključio:

- Ovakvo razumijevanje jedne privatne tvrtke želim svakoj jedinici lokalne samouprave, dok ovakav maćehinski odnos i nebrigu državnih institucija ne želim nikome! Zapanjujuća je činjenica da, s jedne strane, privatnik ima razumijevanja za Vukovar, dok je, s druge, država dužna milijune gradskoj tvrtki - zbog čega je ovaj problem i nastao! Država u ovom slučaju nije iskazala nimalo dobre volje za Vukovar i njegove građane. Do rješenja problema došlo je isključivo između privatnog poduzetnika i Grada Vukovara. Države tu nema koliko je crnog pod noktom, što je žalosna istina.