Uoči nedjeljnih izbora (3. krug) za načelnicu Općine Gundinci, sa svih strana stiže potpora HDZ-ovoj kandidatkinji Gordani Vuković i njezinom programu gospodarsko-socijalnog oporavka tog mjesta na istočnom rubu Brodsko-posavske županije. 

Gundince su u više navrata ovog tjedna posjetili župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine (i brodsko-posavskog HDZ-a) Pero Ćosić, predsjednik HDZ-ova Odbora za poljoprivredu prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić… a video poruku podrške budućoj načelnici uputio je naš Briselac - potpredsjednik Odbora za vanjske poslove EP-a Andrej Plenković.

Izbor nije težak!

Buduća HDZ-ova načelnica - uz pomoć Andreja Plenkovića i Ivane Maletić - europskim će novcem izgraditi društveni dom u Gundincima. A njezin protukandidat SDP-ovac Ilija Markotić - koji nema nikakvoga radnog iskustva - vodio bi Općinu podjednako katastrofalno kao što njegov kućni prijatelj i politički mentor Tihomir Jakovina vodi hrvatsku poljoprivredu.  

Uopće ne sumnjamo što će Gundinčani izabrati!

PLENKOVIĆ: ZAjedno s Maletić ZA bolje Gundince

Naš je eurozastupnik u video poruci istaknuo da će zajedno s kolegicom Ivanom Maletić i brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem pomoći da se ostvare svi projekti iz HDZ-ova programa ZA bolje Gundince, s naglaskom na ulaganja u poljoprivredu i otvaranje radionice za OPG-ove te izgradnju - napokon - društvenog doma sredstvima iz EU fondova. 

- Pozivam vas da u nedjelju svojim glasom pomognete Gordani Vuković da postane uspješna i odgovorna načelnica Gundinaca - zaključio je Plenković

TRIBINA: NOVA HRVATSKA POLJOPRIVREDNA POLITIKA

Općinski odbor HDZ-a organizirao je tribinu na kojoj je HDZ-ovu Strategiju nove hrvatske poljoprivrede Gundinčanima predstavio predsjednik našega stranačkog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo (i redoviti profesor s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku) prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić. Kanal Dunav-Sava i navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta tek su neki od HDZ-ovih razvojno-investicijskih projekata. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/u-splitu-predstavljen-program-nove-h...

Na tribini su još sudjelovali župan Danijel Marušić, predsjednik brodsko-posavskog HDZ-a Pero Ćosić i buduća načelnica Gordana Vuković. Donosimo dio njihovih poruka:

Prof. dr. ZMAIĆ: Investirati u domaću proizvodnju!

Hrvatska godišnje uvozi hrane u vrijednosti od oko dvije milijarde eura, a da to promijenimo za samo jedan posto, bilo bi ravno ulaganju od 20 milijuna eura u lokalnu ekonomiju. Realno, 50 posto uvezene hrane možemo dobiti iz vlastite proizvodnje. Možemo i moramo! Imamo sve pretpostavke za to! 

MARUŠIĆ: Milanović nas vodi u propast!

Brodsko-posavska županija je SDP-ovim Zakonom o poljoprivrednom zemljištu izgubila 3 milijuna kuna koji su trebali biti uloženi u razvoj poljoprivrede. Evidentno je da Milanović i njegov ministar Jakovina vode hrvatsko selo u propast! No nećemo im to dopustiti! HDZ će pokrenuti velike poljoprivredne projekte čim preuzme odgovornost za vođenje države!

ĆOSIĆ: Jakovina - grobar hrvatskog sela!

Problemi s kojima se susreću naši poljoprivrednici eskalirali su otkad je ministar Tihomir Jakovina. Hrvatska je u Europskoj uniji, za poljoprivredu se mogu povući golema financijska sredstva, no našem je poljoprivredniku sve gore i gore. Jakovina nema sluha za seljake, nema sluha ni za struku. Skupa s Milanovićem odgovoran je za urušavanje hrvatske poljoprivrede.

VUKOVIĆ: Novi početak za Gundince!

S našim europarlamentarcima, budućom HDZ-om vladom i našim županom možemo izgraditi društveni dom, otvoriti dječju igraonicu te radionicu za obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Pred nama je novi krug izbora - pred nama je novi početak za Gundince! Nećemo dopustiti da SDP s kandidatom bez ikakvoga radnog iskustva i svojim mentorom Jakovinom upropasti našu općinu kao što su upropastili hrvatsku poljoprivredu!