Ne postoji strategija razvoja zagrebačkih sportskih klubova - osim Cibone, primjerice, i vaterpolski klub Mladost je u velikim problemima. Volio bih da na sjednici Gradske skupštine napokon raspravljamo o GUP-u - jer 60.000 građana čeka na legalizaciju svojih objekata. No već nekoliko puta ta se točka povlačila s dnevnog reda!? - samo su neke od snažnih poruka predsjednika Kluba zastupnika koalicije HDZ-HSP AS- BUZ u Gradskoj skupštini Grada Zagreba (i potpredsjednika gradskog HDZ-a) Marija Župana s nedavnog gostovanja u emisiji ZAGI na Jabuci TV.

http://hdz.hr/vijest/lokalne/76-posto-gledatelja-zeli-da-hdz-preuzme-odg...

Komentirao je i sumnjivu javnu nabavu u Zagrebparkingu. Razgovor sa Županom možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo još neke njegove naglaske:

Bandić bježi od javne rasprave 

Nakon što smo došli u Gradsku skupštinu saznali smo da točka o restrukturiranju Cibone ide po - hitnom postupku. Vidjeli smo tu točku dnevnog reda i zatražili stanku. Nije korektno prema gradskim zastupnicima da se tako bitna točka uvrštava po hitnoj proceduri i ne prođe skupštinske odbore. Bez, dakle, kvalitetne rasprave! Nije korektan postupak gradonačelnika Bandića da nam - pred samu sjednicu - nametne tako bitnu temu! Gradonačelnik se preračunao - mislio je da to može izglasovati bez nas, ali nije imao dovoljno glasova. Sve odluke iznad milijun i pol kuna moraju ići u skupštinsku proceduru. Nadam se da ćemo naći najkvalitetnije rješenje za Cibonu - koja je zagrebački brend.

Bandićeva stihijska „rješenja“ 

Rukometni klub PPD Zagreb ove je godine super uspješan - ušao je u četvrtfinale Lige prvaka! Što je odlično za promociju Zagreba i naš turizam. Pozdravljamo prijedlog da se klubu pomogne - da mu Grad da novac za podmirenje dugova. No ne želimo da se ta odluka - kao u slučaju Cibone - donosi po hitnom postupku. Dosta nam je da se u posljednji trenutak donose odluke o spašavanju sportskih klubova, a da Zagreb nema nikakvu strategiju razvoja sporta. Ponovit ću naš zahtjev da se održi tematska sjednica Gradske skupštine upravo o sportskim klubovima. Potrebna su nam sustavna, održiva rješenja, a ne Bandićeva stihija!

O potrebi donošenja GUP-a

Volio bih da na sjednici Gradske skupštine raspravljamo o GUP-u. No već nekoliko puta ta se točka povlačila s dnevnog reda! Stav je HDZ-a da se GUP mora donijeti - u Zagrebu je više od 60.000 zahtjeva za legalizacijom izgrađenih objekata. Nedopustivo je postojanje dvostrukih kriterija - s jedne se strane priča o investicijama, a onda se GUP ne donese. Mora se znati gdje su, primjerice, poslovne zone. Nitko nema pravo rušiti domove Zagrepčana jer su mnoge kuće 90-ih sagradili prognanici iz BiH. To su obiteljske kuće, u radničkim kvartovima… Ti objekti, dakle, nisu za luksuz, već za osnovne životne potrebe!

O mutnim poslima u Zagrebparkingu

U Skupštini ćemo otvoriti još jednu temu - Zagrebparking je naručio uređaje koje rade po principu bar koda. No registarske oznake na automobilima još nemaju bar kod! Stoga djelatnici Zagrebparkinga moraju ručno unositi podatke. Kolika je cijena tih bar kod čitača? A čak su naručeni i novi?! Postavit ćemo, dakle, pitanje o toj javnoj nabavi. Sve ono što je dobro ćemo poduprijeti, ali smo oštro protiv svega onog što je na rubu nezakonitih radnji. I nastavit ćemo stalno upozoravati javnost i zahtijevati potpunu transparentnost!

http://hdz.hr/vijest/lokalne/zg-aktualac-pogodovanje-pri-zaposljavanju-i...

ZAGREB SRCEM ZA PLAVU BOJU!

Na postavljeno referendumsko pitanje u emisiji ZAGI „Obavljaju li HDZ-ovi zastupnici kvalitetan posao u Gradskoj skupštini?“ čak 90 posto Zagrepčanki i Zagrepčana izjasnilo se s DA, dok je samo 10 posto reklo NE.

Građani očito prepoznaju predani rad naše stranke na terenu. HDZ nezaustavljivo raste u Zagrebu i cijeloj Lijepoj Našoj!

http://hdz.hr/vijest/lokalne/video-spremni-smo-preuzeti-odgovornost-za-u...