Nakon HSP-a „Dr. Ante Starčević“, i nezavisni Ivica Dadović podržao je - i to bez ikakvih uvjeta - kandidata koalicije HDZ-HSS-BUZ Ivu Žinića u 2. krugu izbora za sisačko-moslavačkog župana! Najvažniji razlog: kvaliteta programa gospodarskog oporavka i zapošljavanja koji je Žinić ponudio građanima te županije

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hsp-dr-ante-starcevic-podrzao-zinica-u-...

Donosimo ključne poruke s novinske konferencije u Sisku na kojoj je, osim Žinića i Dadovića, sudjelovao i dr. Tomislav Dujmenović, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a „Dr. Ante Starčević“:

ŽINIĆ: Kraj kriminalnoj agoniji zvanoj SDP!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-pobjeda-u-sisacko-moslavackoj-zup...

Zahvalio bih se svim biračima Sisačko-moslavačke županije koji su mi u 1. krugu izbora za župana dali povjerenje, koji su prepoznali naš gospodarski program i koji su, s druge strane, poručili da je nakon 10 godina došao kraj kriminalnoj agoniji pod nazivom SDP. Zbog njih je naša županija došla na zao glas. 

DADOVIĆ: Žinić nam jamči bolje sutra!

Svjestan svoje političke odgovornosti s obzirom na veliki broj glasova koji sam dobio u 1. krugu, kao i teškoga gospodarskog stanja u našoj županiji, želim dati podršku kandidatu Ivi Žiniću. On kao domoljub, hrvatski branitelj i iskren čovjek s čvrstim stavom, jasnom vizijom, strateškim ciljevima i cjelovitim gospodarskim programom svima nama jamči bolje sutra. Pozivam sve birače koji su mi dali potporu u 1. krugu izbora, ali i one koji tada nisu izišli na izbore, da 26. listopada daju svoj glas Ivi Žiniću, budućem županu Sisačko-moslavačke županije!

Nakon uvodnih izlaganja, Ivo Žinić je odgovorao na novinarska pitanja: 

Uvjerljiva pobjeda u 2. krugu

Uvjeren sam u premoćnu pobjedu u 2. krugu izbora za sisačko-moslavačkog župana. Vrlo malo je nedostajalo da izbori budu završeni još u 1. krugu. Uz potporu nezavisnog kandidata Ivice Dadovića i HSP-a „Dr. Ante Starčević“ - pobjeda je sigurna! 

Razvojni, a ne korupcijski proračun 

http://www.vecernji.hr/sredisnja-hrvatska/u-nasoj-zupaniji-dosao-je-kraj...

Uvjeren sam da će i stranke i njihovi vijećnici u Županijskoj skupštini koji su dosad podržavali bivšu županicu Marinu Lovrić Merzel i njezin SDP (Žinić aludira na HSP - op. ur.) iskazati odgovornost spram građana. Vjerujem da nakon što postanem župan neće biti problema u stvaranju nove većine, vjerujem da će vijećnici i prepoznati i podržati naš program. Nacrt proračuna sam pripremio: on će biti razvojni, fokusiran na stimulativne mjere, investicije i otvaranje radnih mjesta. A ne, kao dosad, na uhljebljivanje i kupovanje političke potpore.

Na pitanje o razlozima potpore Žiniću, Dadović je pak bio i više nego jasan: 

Bezuvjetna potpora!

Moja potpora je bezuvjetna. Ništa za nju nisam tražio. Dajem potporu Ivi Žiniću jer je jedini sposoban napraviti stvarne promjene u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ivo Žinić jedini ima jasnu viziji i strategiju kako osigurati bolju budućnost za sve nas!