Na svečanom obilježavanju četvrt stoljeća HDZ-a Grada Kutine  u dupkom punoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Kutina, - prije nadahnutog i motivirajućeg govora predsjednika Tomislava Karamarka - okupljenima su se obratili i domaćini.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-kutine-postenje-rad-i-domol...

Pobjeda za pobjedom!

Sisačko-moslavački župan (i predsjednik županijskog HDZ-a) Ivo Žinić, utemeljitelj Đuro Vidmarović te predsjednik kutinskog HDZ-a Zlatko Babić u svojim nadahnutim govorima s ponosom su istaknuli pobjedničke rezultate županije na predsjedničkim izborima, kao i uvjerenje u pobjedu na parlamentarnim!

Na proslavi ovog važnog datuma okupio se niz uglednih dužnosnika naše stranke: predsjednik Kluba utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, član nacionalnog Predsjedništva Antun Vidaković, član Središnjeg odbora HDZ-a Mijo Šepak...

Govore domaćina pogledajte u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

ŽINIĆ: Zašto Milanović ignorira županijsku vlast?

S predsjednikom Karamarkom Hrvatska demokratska zajednica vratila se načelima kojima nas je učio dr. Franjo Tuđman. S predsjednikom Karamarkom HDZ nije izgubio ni jedne izbore! 

Premijer Milanović, na žalost, nije pozvao da sisačko-moslavački župan bude pristutan posjetu našem gigantu - Petrokemiji Kutina, iako sam prije dva mjseeca iskreno zatražio da se Milanović odazove pozivu na tematsku sjednicu Županijske skupštine o stanju u gospodarstvu Sisačko-moslavačke županije. Volio bih da je Milanović u Petrokemiju došao da bi se riješili problemi, ali on je došao samo zbog izborne kampanje kako bi prikupio koji politički poen!

BABIĆ: Spremni preuzeti odgovornost za Kutinu!

Nedavno sam posjetio naše branitelje u Savskoj 66. SDP-ova Vlada gazi dostojanstvo naših branitelja! HDZ to ne može dopustiti - uvijek ćemo biti uz naše branitelje!

U kutinskom HDZ-u jedan od najvažnijih ciljeva je da građani prepoznaju da su ljudi koji vode stranku ovdje zbog dobrobiti zajednice, a ne radi osobnih interesa! Promjene koje su nam unutar stranke potrebne moramo napraviti koliko god one za nekoga bile bolne!

Kutinska gradska vlast, zajedno s gradonačelnikom sve radi po načelu osobnih promaknuća - priprema otkaze onima koji su skloni HDZ-u, zapošljavaju se njihovi stranački istomišljenici, a novac građana Kutine troše na osobnu promociju. Zbog toga će HDZ u Kutini pobijediti na idućim lokalnim izborima i imati svog gradonačelnika!

VIDMAROVIĆ: Za napredak Hrvatske potreban je dijalog predsjednice i premijera!

Ova nas godina podsjeća  na 1991. Ni danas se mladima ne prenosi stvarnost koja se tada događala. U vrijeme stvaranja hrvatske države postupalo se isključivo po načelima dr. Tuđmana.  Borili smo se za demografski razvoj i europsku Hrvatsku, a današnji premijer istiće: „ili mi ili oni“, a tom izjavom izaziva i građanski rat!

Hrvatska danas ima predsjednicu s estetikom i moralom. Ali za napredak Lijepe naše potreben je dijalog između predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Milanića.

HDZ je jedina snaga koja može spasiti državu, ali ne smije zaboraviti ljude koji su bili stvaratelji Hrvatske, koji  - bez obzira na starosnu dob - još imaju potencijala , mudrosti i iskustva. I kao takvi oni još mogu poslužiti mladima u novom poletu.