U Sinju je na velebnom skupu u dupkom punoj dvorani Hotela Alkar svečano obilježena 25. obljetnica osnutka naše stranke u junačkom gradu na Cetini. Ponos i domoljubni zanos kao i prije četvrt stoljeća kad se osnivala stranka i kad se krenulo u tim neizvjesnim, povijesnim vremenima na put državnog osamostaljenja.

Motivirajući govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je predsjednik Tomislav Karamarko. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-sinja-novim-su-porezima-dodatno-u...

Skup su svojim dolaskom uveličali i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, predsjednik splitskog (gradskog) HDZ-a Petar Škorić, predsjednik nacionalnog Odbora za obrazovanje Tomislav Đonlić…

Osim predsjednika Karamarka, skupu su se obratili splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, predsjednik županijskog HDZ-a Ante Sanader i prvi čovjek naše stranke u Sinju Hrvoje Markulin.

Donosimo ključne poruke iz njihovih govora:

ŽEVRNJA: Za SDP-ovu vladu županija kao da ne postoji!

Nikakvi osobni interesi i ambicije - osobne ili skupne - ne mogu biti ispred interesa naroda. Ako nema rada i zalaganja, nema ni rezultata. Županijska vlast maksimalno - u okviru mogućnosti - podupire sve dobre projekte u ovom kraju. Primjerice, Muzej Alke. Ili proslavu 300. obljetnice obrane Sinja. A županija je preuzela obvezu i izgraditi jednu postaju na Križnom putu. 

Milanović se kiti tuđim perjem

Nažalost, nemamo potporu središnje vlasti za izgradnju srednje škole. U mandatu Milanovićeve vlade, s državne razine nijedan projekt na području Splitsko-dalmatinske županije ne samo da nije započet, već nije ni osmišljen. Milanović posjećuje luku u Jelsi, a taj projekt je financirala županija!? Kao i brzu cestu kroz Kaštela! Moramo sve napraviti da na parlamentarnim izborima pobijedimo i da na vlasti budu ljudi koji slijede ideju i misao dr. Tuđmana. I da vratimo dostojanstvo i nadu ovom narodu. Vidimo koliko se beznađa uvuklo u ljude - koliko ih je iselilo. 

SANADER: Zajedno u „bitku svih bitaka“!

Čestitam rođendan - 25 godina od utemeljenja naše stranke ovdje u Sinju. Prije četvrt stoljeća trebalo je hrabrosti krenuti za dr. Tuđmanom. Uvijek su u hrvatskoj povijesti „neprijatelji“ željeli samostalnu državu. I uvijek ih se proganjalo! Stoga posebna zahvala utemeljiteljima. Zahvaljujem se svim braniteljima i invalidima Domovinskog rata - oni su zajedno s dr. Tuđmanom najzaslužniji za stvaranje države. Svi oni koji su bili spremni dati svoj život za našu slobodu zaslužuju najveću zahvalnost. 

66 posto za predsjednicu!

U Sinju je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović dobila 66 posto potpore - više od 8.000 glasova. Jedinstveni moramo ići u nove pobjede! To ćemo i postići! U zadnje tri godine HDZ pobjeđuje na svim izborima. To nas obvezuje na daljnji rad jer slijedi „bitka svih bitaka“ - parlamentarni izbori. Svjesni smo situacije u Hrvatskoj i trebamo uložiti sve napore u pobjedu. 

MARKULIN: Gradski proračun smanjen za četvrtinu!

Mi smo dočekali ono što su druge generacije stoljećima sanjale - samostalnu i suverenu Hrvatsku. Ispunjeni su ciljevi postavljeni kad se HDZ osnivao - članstvo u EU i NATO-u. Ali mi Sinjani trebamo pogledati gdje je naš grad nakon 25 godina. Na vlasti smo bili do prije 10 godina i događali su se pozitivni pomaci. Sinj je, nažalost, danas u stagnaciji. Naši mladi sugrađani iseljavaju jer nemaju perspektivu i posao. A za to je svakako odgovoran i onaj koji vodi naš grad! 

Jedini lijek - pobjeda!

Jedini način da se ovakvo stanje popravi jest da HDZ ponovno dođe na vlast - da na parlamentarnim izborima smijenimo nesposobnu SDP-ovu vladu. Ovaj kraj izgubio je status brdsko-planinskog područja - proračun je nekada iznosio 80 milijuna kuna, a sada je 52. U zadnjih šest godina proračun je smanjen za 25 posto! A prema nekim projekcijama, u sljedeće dvije godine proračun će biti smanjen za dodatnih 15-20 milijuna kuna.