Osuđujemo nasilni čin isključivanja vode cijeloj Valpovštini! Ovakav politikantski potez, koji se prelama preko leđa građana, odraz je desetogodišnje politike HDSSB-a, koja je unazadila ovaj kraj. I civilizacijski i materijalno, ali i moralno! - poručili su na konferenciji za novinare prvi čovjek osječko-baranjskog HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke) Ivan Anušić, valpovački gradonačelnik Leon Žulj (ujedno i predsjednik lokalnog HDZ-a) te predsjednik HDZ-a Grada Belišća Marko Pavić.

Nezakonitosti na djelu!

Kao što znate, gradonačelnik susjednog Belišća Dinko Burić (HDSSB) zbog navodnog je duga valpovačke komunalne tvrtke Dvorac belišćanskom Hidrobelu protuzakonito naložio obustavu ispostave vode u domove više od deset tisuća Valpovčana. I to unatoč presudi valpovačkoga Općinskog suda da se isporuka vode ne smije zaustaviti.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-razbojnicki-cin-buric-obustavom-v...

Vandalski, nasilnički potez 

Anušić je istaknuo da je jasna namjera isključivanja vode bila ta da se cijela Valpovština, s oko 12 tisuća ljudi, ostavi bez pitke vode, od petka sve do danas. Radi se i o dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja, djeci, starima i nemoćnima, koji su prema želji Dinka Burića trebali ostati bez vode:

- Ignoriranje sudskih odluka već je viđena praksa ove stranke, ali ovakav vandalski, nasilnički potez lokalne vlasti nije zabilježen u modernim demokracijama!

Također, prvi čovjek županijskog HDZ-a pozvao je predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina da se javno ogradi od poteza visoko pozicioniranog člana vlastite stranke te da najoštrije osudi ovakav potez - kao što je to učinio i župan Vladimir Šišljagić.

Za svaku osudu!

Gradonačelnik Žulj elaborirao je pravne aspekte isključivanja vode u Valpovu te naglasio da odgovornom osobom smatra gradonačelnika Burića:

- Oštro osuđujem nepoštivanje sudskih presuda vezanih uz zabranu uskraćivanja vode i jednostranog podizanja cijene vode te dajem apsolutnu potporu pravnom djelovanju i poštivanju pravne države, a ne „hajdučkim“ potezima lokalnih čelnika!

Naš županijski ogranak vjeruje da će sugrađani prepoznati vandalizam i osuditi ga! Kao i dati potporu politici koja se zalaže za konstruktivno zajedništvo u svrhu izgradnje boljega društva, a ne politici razaranja, rušenja i inata koja nas je dovela do ove situacije!